Atac direct la conducerile instituţiilor de cultura din Curtea de Argeş. „Cum e posibil să avem 3 directori la 13 angajaţi?!”

Consilierul local Ion Şerban, deşi a fost ales pe listele PSD, nu este totdeauna pe aceeaşi lungime de undă cu ai săi colegi de partid din Consiliul Local, şi uneori nici cu primarul Panţurescu. Şerban a făcut numeroase declaraţii dure la adresa unor directori de servicii şi instituţii subordonate sau coordonate de Primărie, dar la ultima şedinţă s-a depăşit pe sine însuşi.

„La fiecare organigramă de la muzeu, casă de cultură și bibliotecă, trebuie să fie trecute în antetul hotărârii legile sub care funcționează respectivele instituții. Multă lume întreabă cum este posibil ca trei directori să conducă 13 oameni, însă legea ne obligă că aceste instituții să existe. Spre exemplu, bibliotecă se găsește și în ultima comună din România. Daca noi nu angajăm personal de specialitate la casa de cultură și angajăm electrician, dulgher și nu mai știu ce, ce cultură să dai acestor oameni din Curtea de Argeș?! Cetățenii fac efort prin impozitele pe care le plătesc. Statul ne obligă să îi distrăm pe cetățeni și până în pandemie au mai fost  și la casa de cultură activități, spectacole, dar trebuie că aceste instituții să functioneze. La Bibliotecă sunt un director și doi angajați. Fac sacrificiul asta eu, cetățean, plătesc și eu și Primăria, nu mai fac o stradă să plătesc Biblioteca, dar  trebuie să am și rezultate, să am un raport de activitate în care să spun am un trafic de carte de atâta, am atâția abonați, am nevoie de o sumă de bani că să cumpăr cărți și pot să mai spun că pot să vin și cu o bibliotecă electronică. Pe noi nimeni nu ne poate obliga până la urmă să nu o desființăm dacă nu funcționează la parametrii care trebuie. Mai bine dau niște bani la bibliotecile școlare și atunci funcționează pentru toți copiii, că până la urmă copiii citesc”, a spus Ion Şerban. El a adăugat că „autoritatea publică finanțează aceste instituții, și atunci cei trei manageri trebuie să vina cu rapoarte de activitate și să se facă o evaluare corespunzătoare a lor “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email