Astăzi sună clopoţelul! Începe noul an şcolar

După trei luni de  vacanţă, elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, dar şi preşcolarii din municipiul nostru revin astăzi la cursuri, în noul an şcolar 2014 – 2015. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, acesta va avea 36 de săptămâni de cursuri, ce însumează 177 de zile lucrătoare. Excepţie fac clasele terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se încheie în 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015.
Câte vacanţe vor avea elevii
Anul şcolar 2014 – 2015 este structurat pe două semestre. Astfel, primul semestru va avea cursuri în perioadele luni, 15 septembrie – vineri, 19 decembrie, şi luni, 5 ianuarie – vineri, 30 ianuarie. În perioada 1 – 9 noiembrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă. Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 20 decembrie şi se va încheia duminică, 4 ianuarie, iar cea intersemestrială va fi între 31 ianuarie şi 8 februarie. Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie, şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie. Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.
Când sunt programate tezele în anul şcolar 2014 – 2015?
Tezele din semestrul I al noului an şcolar se vor susţine, de regulă, până la data de 19 decembrie, în timp ce tezele din semestrul al II- lea se vor susţine până la data de 22 mai
Totodată, conform calendarului, săptămâna 6 – 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. În cadrul acestui program se pot organiza mai multe tipuri de activităţi, precum cele culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, de educaţie ecologică sau de educaţie rutieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email