Astăzi se sărbătoreşte Ziua Vânătorilor de Munte

În fiecare an, pe data de 3 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Vânătorilor de Munte. Actul de constituire a acestor unităţi de elită din cadrul armatei române a fost ordinul M.C.G.R. nr.294 din 3/16 noiembrie 1916, potrivit căruia Şcoala Militară de Schiori – Bucureşti a fost transformată în Corpul Vânătorilor de Munte.
Această zi va fi marcată în mod special şi la Curtea de Argeş, astăzi, începând cu ora 14:00, la Cercul Militar din municipiul nostru, printr-o festivitatea organizată de conducerea Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” şi Filiala Judeţeană a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Posada”. Astfel, în cadrul ceremoniei militare, Fanfara Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti va intona imnul naţional, după care se va oficia o slujbă religioasă, urmată de depunerea coroanelor de flori la troiţa vânătorilor de munte situată în faţa Cercului Militar. Festivitatea se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare, în acordurile Fanfarei Teatrului „Alexandru Davila”. În acelaşi timp, la eveniment vor participa şi reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, care vor acorda o serie de embleme de onoare şi diplome de excelenţă oficialităţilor locale şi judeţene.
Vânătorii de munte sunt specialitatea militară din cadrul Forţelor Terestre, pregătită pentru a desfăşura operaţii, independent sau în cooperare cu celelalte forţe, în teren muntos-împădurit, pe direcţii sau în raioane greu accesibile, în orice condiţii de stare a vremii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email