Astăzi încep Zilele Municipiului Curtea de Argeş

Joi începe o nouă ediţie a Zilelor Municipiului Curtea de Argeş. Astfel, cu acest prilej, municipiul nostru va fi gazda unor concerte de muzică populară sau uşoară precum şi a altor manifestări culturale interesante.
Cu siguranţă locul în care se va da startul la distracţie va fi Stadionul Municipal, acolo unde va fi amplasată o scenă pe care vor urca artişti şi formaţii de renume din ţară. Mai mult decât atât, tot aici se va desfăşura şi bâlciul tradiţional de Sfânta Maria, în cadrul căruia se vor amenaja mai multe terase cu specific tradiţional românesc, dar şi un parc de distracţii, ce cuprinde tiribombe, o auto-pistă cu maşinuţe tamponabile, dar şi alte utilaje care mai de care mai atractive. Astfel, argeşenii de toate vârstele vor găsi aici cele mai diverse şi mai speciale locuri, unde îşi pot petrece timpul în mod plăcut sau unde îşi pot face cumpărăturile.
 Programul spectacolelor din week-end
În acest an, autorităţile locale au pregătit argeşenilor care vor veni în bâlci o serie de spectacole excepţionale. Potrivit programului stabilit de organizatorii, vineri se va desfăşura un prim concert susţinut de îndrăgitul interpret CRBL şi Simona Nae. Iată că CRBL revine anul acesta la Curtea de Argeş, după ce în luna aprilie a mai oferit un show incendiar la Centrul de Cultură şi Arte. Concertul de vineri se va încheia cu un recital oferit de Simona Nae, una dintre cele mai bune voci din ţară.
Sâmbătă, pe scena amplasată la Stadionul Municipal vor urca băieţii de la trupa Alb & Negru şi Ralfo.
Grupul Alb& Negru este format din Andrei şi Kamara, doi tineri care se diferenţiază în primul rând prin culoarea pielii. Cei doi au adus pe piaţă un curent nou, îmbinând mai multe stiluri, aparent contrastante. Ceea ce este uşor de remarcat, în afara imaginii alb-negru, este faptul că versurile pieselor sunt cântate în limba română şi franceză, suprapuse ingenios peste ritmuri dance alerte dar şi melodioase, cu influenţe din muzica r&b sau reggae. Scena Festivalului de la Mamaia a fost prima care i-a găzduit pe cei doi băieţi de la „Alb Negru”.
Ralflo este o apariţie relativ nouă în muzica românească. Acesta s-a remarcat deja prin numeroase colaborări cu artişti cunoscuţi şi formaţii din ţară, care s-au bucurat de un succes enorm la public. Ralflo a colaborat chiar şi cu cei de la Alb & Negru, alături de care a cântat single-ul „Mi-e sete de tine”.
Petrică Mîţu Stoian revine la Curtea de Argeş
Duminică, iubitorii muzicii populare vor avea parte de un spectacol de excepţie susţinut de îndrăgitul interpret  Petrică Mîţu Stoian. Acesta va susţine un recital extraordinar alături de grupul vocal bărbătesc „Rapsozii Argeşului” şi Ansamblul „Argeşul” ale Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” şi ansamblul folcloric „Doruri Muscelene”.
Petrică Mîţu Stoian revine la Curtea de Argeş, după ce la începutul acestui an a fost invitat la un spectacol aniversar dedicat interpretului Mitică Tavă. Încă de atunci Petrică Mîţu Stoian a promis argeşenilor prezenţi în sală că va reveni în municipiul nostru.
Îndrăgitul interpret de muzică populară s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloşanilor, Mehedinţi. Nepot al renumitei interprete de muzică populară, Domnica Trop, el işi doreşte să fie păstrător al folclorului autentic mehedinţean.
După ce şi-a facut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit de nu mai puţin renumita Mărioara Murărescu, Mîţu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor şi a luat numeroase premii. Cântecele sale sunt adresate omului de rand, sunt cântece de veselie şi de înstrăinare, traditii de nunta şi doine, care îi sunt cele mai dragi. Tot în 1995, Petrică Mîţu Stoian a imprimat primul sau disc intitulat „Aştept să răsară luna”. Până acum interpretul a scos 20 de albume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email