Astăzi, Grevă de avertisment la Spitalul Curtea de Argeş

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal vor fi astăzi în grevă de avertisment, pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă sistemul medical. Greva se va desfăşura între orele 08:00 – 10:00. „Atât protestul de astăzi cât şi greva generală ce urmează să fie declanşată începând cu 28 noiembrie au fost aprobate de Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România, în şedinţa extraordinară care s-a desfăşurat pe data de 14 noiembrie. Totodată, am înregistrat acţiunile de protest şi la Ministerul Muncii pentru ca totul să fie în regulă. Nu înţeleg de ce se susţine faptul că aceste proteste sunt ilegale. Cu toate acestea, astăzi, timp de două ore vom fi în grevă de avertisment”, a declarat asistent principal Ion Sianu, lider de sindicat SANITAS. În timpul protestului, la Spitalul Municipal vor fi asigurate serviciile medicale de urgenţă, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit. În schimb, argeşenii care vor avea nevoie de alte servicii medicale vor fi reprogramaţi, după ora 10:00, în limita timpului disponibil. „În timpul grevei generale vor fi asigurate toate urgenţele, dar celelalte servicii medicale vor fi asigurate în proporţie de 30%. După încheierea celor două ore de protest, activitatea îşi va relua cursul normal, iar pacienţii vor fi reprogramaţi, doar în limita timpului disponibil. Pe această cale vreau să facem un apel către cetăţeni, pentru ca aceştia să fie alături de noi şi să ne înţeleagă, pentru că şi pentru ei organizăm aceste proteste”, a mai spus Ion Sianu.
Membrii SANITAS cer demisia Ministerului Sănătăţii
Pe lângă acţiunile de protest la care vor participa, membrii SANITAS cer şi demisia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. „În urma analizei rezultatelor acţiunilor de protest organizate de către membrii de sindicat ai Federaţiei SANITAS din România, în perioada octombrie – noiembrie 2013, precum şi a lipsei de reacţie a Ministrului Sănătăţii, Consiliul Naţional al Federaţie SANITAS solicită demisia domnului Eugen Nicolăescu”, se precizează în cadrul unui comunicat de presă emis de conducerea Federaţiei SANITAS
Revendicările medicilor
Lista revendicărilor personalului sanitar conţine şase solicitări majore, respectiv alocarea a minumum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege specifică sistemului de sănătate în care proiectul privind performanţa să reprezinte un capitol, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email