Aspiratoarele Karcher, aproape 96% din producția Electroargeş

Raportul administratorilor Electroargeş SA a fost dat publicităţii zilele trecute. Acesta oferă date despre istoria companiei dar şi despre activitatea din 2018 şi planurile pentru 2019.

În anul 2018 prioritatea societăţii Electroargeş S.A. a constituit-o susținerea și achitarea datoriilor comerciale către furnizori și a obligațiilor fiscale curente către bugetele statului. Societatea a cunoscut o stabilitate financiară care i-a permis modernizarea construcțiilor existente, din care finalizate în sumă de 2.011.361 lei și în curs de finalizare în sumă de 2.803.478 lei.

De asemenea, au fost puse în fabricație 6 variante de aspiratoare Kaercher din gamă Home & Garden și incubatorul de ouă cu alimentare cu apa din exterior. Profitul  net înregistrat în 2018 a fost de 12.258.120 lei,  iar cifra de afaceri netă: 191.315.103 lei.

Conform raportului publicat pe site-ul societăţii şi pe cel al Bursei de Valori Bucureşti, „produsele realizate în 2018 au fost livrate atât pe piață externă, cât și pe cea internă, unde s-a încercat consolidarea poziției ca firmă producătoare de aparate electrocasnice, aparate de uz gospodăresc, aparate profesionale de uz semiindustrial și hotelier, echipamente industriale și de repere/subansamble destinate producătorilor industriali. La export principalele piețe de desfacere au fost: Germania (aspiratoare), Franța, Moldova , Polonia ,Spania, Libia (incubatoare de ouă).

Vor fi identificate și inițiate oportunități de colaborare

Aspiratoarele Karcher reprezintă 95.39 din producție, dar în acest an vor fi implementate acțiuni de modernizare a produselor actuale conform cerințelor pieței și cele de asimilare în fabricație de repere, subansamble și produse finite, pentru diverși producători industriali.

„În prezent societatea derulează un contract foarte mare care reprezintă 89,8% din cifră de afaceri cu firmă Kaercher Germania. Rezilierea acestui contract ar avea un impact negativ asupra evoluției în timp a societății cu implicații sociale negative. În mod evident, Electroargeş SA se regăsește în această situație. Faptul că aproape 97% din cifră de afaceri se bazează pe export, iar în cadrul acestuia peste 99% este doar către grupul de firme KÄRCHER, denotă o dependența uriașa de colaborarea cu această firmă. Concluzia este una singură și anume că societatea trebuie să depună un efort susținut în intensificarea și identificarea de metode pentru dezvoltarea gamei de produse proprii și colaborări pentru realizarea unui echilibru de cel puțin 75% pondere în cifră totală de afaceri”, menţionează raportul administratorilor.

 La 31.12.2018 numărul total al angajaților la Electroargeş a fost de 524 salariați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email