Asociaţia umanitară „Dumnezeu este iubire” oferă zilnic o masă copiilor săraci

Asociaţia umanitară „Dumnezeu este iubire”, din Curtea de Argeş , al cărei preşedinte este preotul Vasile Marinescu, de la Biserica Olari, în parteneriat cu Clubul Copiilor, a început acum două luni de zile derularea programului social „Copiii noştri”. În cadrul proiectului a fost înfiinţată o cantină socială, unde copiii care provin din familii sărace beneficiază de o masă caldă. „Până acum programul s-a bucurat de succes. Deja am să început să identificăm alte câteva cazuri sociale, unde sunt copii care întâmpină dificultăţii. Intenţionăm ca în perioada următoare să mărim numărul copiilor care vor servi o masă zilnică la cantina Grupului Şcolar Agricol. Pe această cale facem un apel către cititorii care cunosc astfel de cazuri sociale, să ne contacteze la sediul asociaţiei sau la Clubul Copiilor. Noi vom face anchete sociale, iar copiii vor fi incluşi în proiect”, a spus Paul Adrian Cristescu, reprezentantul Clubului Copiilor.

„La cantină mâncarea e foarte bună”

Cei zece copii care vin zilnic aici să mănânce sunt foarte mulţumiţi de ceea ce primesc. „Îmi place mâncarea foarte mult. Cel mai mult îmi place tocăniţa de cartofi. Primim şi desert, portocale sau banane”, a spus Cătălin, unul dintre copii. Andreea este un alt copil care vine la cantină în fiecare zi. „Mănânc orice şi aici la cantină mâncarea e foarte bună. Mâncarea mea preferată este spanacul, iar la desert îmi plac portocalele”, a spus eleva.
În ultima perioadă, cadrele didactice de la mai multe unităţi şcolare din municipiu au început să se implice în derularea proiectului social „Copiii noştri”. „Cadrele didactice au început să ne sprijine din ce în ce mai mult. Astfel, ţin să le mulţumesc profesorilor de la Grupul Şcolar Forestier, Şcoala Generală Armand Călinescu, Şcoala Generală Carol I, şi Şcoala Generală Mircea cel Bătrân, pentru că au fost receptivi la acest program social şi s-au solidarizat cu iniţiativa noastră. Pentru copii vom organiza cu ocazia zilei de 1 iunie o excursie. Încă nu am stabilit locaţia”, a spus Paul Adrian Cristescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email