Asistenţii persoanelor cu handicap, nemulţumiţi că nu primesc vouchere de vacanţă

La Curtea de Argeş sunt 72 de asistenţi ai persoanelor cu handicap, potrivit datelor de la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS). Un reprezentant al acestora, Sonia Dragomir, şi-a exprimat nemulţumirea la ultima şedinţă de Consiliu Local pentru faptul că nu primesc vouchere de vacanţă, ca orice bugetar.

„Vouchere de vacanţă pentru asistenţii personali aţi alocat? Pentru funcţionarii publici aţi alocat, dar pentru asistenţii personali nu aţi alocat! Noi toţi v-am votat. Mariana Moise (directorul DAS – n.a.) spune că există o hotărâre de Consiliun Local pentru faptul că noi nu avem vouchere!”, le-a spus Sonia Dragomir aleşilor locali dar nu a obţinut niciun răspuns. Doar consilierul Ştefan Dumitrache i-a răspuns că asistenţii personali primesc norma de hrană, ca ceilalţi bugetari.

Angajaţii Primăriei, ai serviciilor publice şi ai celorlalte instituţii subordonate primesc vouchere de vacanţă în valoare de 1450 de lei pe an şi bani pentru hrană, câte aproximativ 300 de lei pe lună. Asistenţii personali sunt şi ei angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, dar nu iau vouchere, în rest beneficiază de toate beneficiile unui bugetar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email