Asfaltarea centurii municipiului, aruncată în aer de Curtea de Apel Piteşti

Vineri, licitaţia pentru asfaltarea centurii municipiului Curtea de Argeş a primit o grea lovitură. Încă una, căci din aprilie, de când a fost desemnat un câştigător, contestaţiile şi plângerile au tot curs. Curtea de Apel Piteşti a admis plângerea formulată de Asocierea SC Valah Construct Grup SRL – SC RMR Argeş SRL, a modificat decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul că a admis contestaţia, a anulat Raportul procedurii şi a dispus reevaluarea ofertelor. Hotărârea este definitivă.
După cum ziarul nostru v-a informat în exclusivitate, lucrările pentru modernizarea străzilor care formează, teoretic, centura oraşului, au fost scoase la licitaţie în noiembrie anul trecut, valoarea estimată a acestora fiind de trei milioane de lei, fără TVA. În aprilie anul acesta comisia de licitaţie a reuşit să desemneze un câştigător, Asocierea de firme SC Gecor SRL, liderul asociaţiei, SC Building Design şi Asnet Telecom SRL, cu o ofertă de 2.550.156,98 lei, fără TVA. Din aprilie au tot curs contestaţiile, ajungându-se de două ori la Curtea de Apel. Contestatarii sunt aceiaşi – Asocierea Valah Construct Grup – SC RMR Argeş SA, prin liderul Valah Construct. De patru ori s-a făcut contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), de fiecare dată Primăria a trimis punctul său de vedere şi tot de fiecare dată comisia a desemnat acelaşi câştigător. Ultima contestaţie a fost depusă pe 8 iulie, pe 29 iulie a fost emisă decizia CNSC, care respinge contestaţia, iar pe 5 august Asocierea condusă de Valah Construct a făcut plângere la Curtea de Apel pentru a doua oară, decizia Curţii fiind cea de mai sus.
Bătălia pentru jumătate de million de euro şi ceva lucrări
Licitaţia atât de contestată este pentru un contract de achiziţie publică de lucrări pentru „Reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor pe străzile 1 Mai, Traian, Lascăr Catargiu şi 1 Decembrie 1918”, conform invitaţiei de participare publicată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Principalele lucrări care se vor executa sunt „infrastructură străzi, suprastructură străzi, reamenajare trotuare, ridicare la cotă a căminelor, semnalizare şi marcaje rutiere”.  (

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email