Şase turişti recuperaţi de salvamontişti de pe munte

Şase turişti rătăciţi în zona Valea lui Stan au fost recuperaţi în siguranţă de salvamontişti, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Este vorba de trei femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, toţi din Bucureşti, Turiştii nu au mai reuşit să parcurgă traseul propus din cauza întunericului şi au sunat după ajutor, iar o echipă de salvare a plecat în căutarea lor, au anunţat reprezentanţii Serviciului Public Salvamont Argeş. Tinerii au fost găsiţi la ieşirea din canionul Valea lui Stan, într-o zonă împădurită. Ei au fost recuperaţi de către salvamontişti şi conduşi în zona Barajului Vidraru, unde îşi lăsaseră maşinile. Din fericire, starea lor era bună şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
„Am primit un apel în jurul orei 19:00. Am coborât din munte până la Barajul Vidraru, iar apoi împreună cu colegii am plecat pe traseul Valea lui Stan, dinspre Călugăriţa. Turiştii se rătăciseră în pădure, în apropierea ieşirii de pe traseu. În jurul orei 22:00, i-am găsit foarte panicaţi. Aceştia erau uzi şi fără echipament corespunzător. Misiunea a fost dificilă, iar stratul de zăpadă avea mai mult de un metru. I-am recuperat şi după aceea i-am condus la maşinile pe care le aveau lăsate pe Barajul Vidraru. Grupul era format din cinci turişti din Bucureşti şi unul din Piatra Neamţ”, a spus Nicolae Pleşiţă, şeful formaţiei Salvamont Curtea de Argeş.
La misiunea de recuperare a turiştilor, alături de Nicolae Pleşiţă, au mai participat Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş şi Gabi Ruică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email