Artiştii locali – apreciaţi în cadrul Clubului Iubitorilor de Cultură


Clubul Iubitorilor de Cultură s-a reunit miercuri la Casa de Cultură „George Topârceanu”. La eveniment au participat şi Cristian Mitrofan, directorul instituţiei, personalităţi locale, dar şi foarte multe cadre didactice. Programul întâlnirii a fost de această dată unul foarte bogat şi variat. Astfel, reuniunea culturală a debutat cu vernisajul unei expoziţii de pictură realizată de artista Ruxandra Socaciu, care este şi coordonatorul cercului de tapiserie, din cadrul Clubului Copiilor din Curtea de Argeş. Despre Ruxandra Socaciu, academicianul Gheorghe Păun a ţinut să precizeze că „face parte din grupul jucătorilor de echipă naţională a artiştilor din Curtea de Argeş”.  Artista a primit numeroase aprecieri din partea tuturor celor prezenţi.

„Să avem grijă de acest nou val de tineri talentaţi”

Mai mult, la vernisajul expoziţiei a participat şi profesoara de desen Elena Stoica, cea care a descoperit-o pe Ruxandra Socaciu. „Îmi amintesc că eram profesoară de desen la Şcoala Generală Nr. 4. De foarte multe ori învăţătorul Ruxandrei mă invita la ora de desen. Printre copiii de acolo mi-a sărit în ochi Ruxandra. Avea un talent deosebit şi este o fată deosebită. A câştigat multe premii internaţionale şi naţionale”, a spus Elena Stoica. De asemenea, Cristian Mitrofan a ţinut să o felicite pe artistă şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să fie mai aproape de aceşti artişti locali. „Mă bucur mult că Ruxandra s-a întors acasă. Este o argeşeancă adevărată. Cred că ar trebui să avem mai multă grijă de tinerii artişti din Curtea de Argeş pe care trebuie să îi sprijinim din toate punctele de vedere. Trebuie să avem grijă de acest nou val de tineri talentaţi”, a spus directorul Casei de Cultură.

Grupul „Rapsozii Argeşului” a fost invitat la postul TV Favorit

 Întâlnirea a continuat cu un scurt moment muzical oferit de grupul vocal folcloric „Rapsozii Argeşului” al Casei de Cultură „George Topârceanu”, care i-a încântat pe cei prezenţi cu un colaj de melodii din zona Argeşului. „O să vedeţi că acest grup vocal va fi foarte apreciat de acum înainte de foarte multă lume. Am început o campanie de promovare intensă a grupului. De curând am înregistrat un CD împreună cu orchestra „Doina Oltului” din Slatina, iar acum câteva zile băieţii au filmat pentru emisiunea „O seară favorită”, care este difuzată de postul Favorit. Vom încerca să încheiem un contract de colaborare cu o casă de discuri importantă din ţară pentru a putea promova puternic grupul Rapsozii Argeşului”, a spus Cristian Mitrofan. Ca de obicei, în cadrul întâlnirii au fost prezentate şi câteva cărţi. Astfel, autoarea Daniela Voiculescu a prezentat volumul de poezii „Orphika”. De asemenea, a fost prezentat şi volumul postum „Nopţi argeşene” al autorului Jean Pretorian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email