Artişti din România şi Germania au expus la Muzeul Municipal

Muzeul Municipal Curtea de Argeş a găzduit, zilele trecute, vernisajul expoziţiei internaţionale de arte vizuale intitulate „Început”. În cadrul acestei expoziţii au expus lucrări mai mulţi artişti plastici din Germania, printre care Peter Bannert, Gila Dressel, Walter Busch şi Doris Hofmann, dar şi din ţara noastră, precum Sorin Oprea, Angela Pârvu, Cristian Ianza, Daniela Pasca şi Titus Blaj.
La vernisaj, alături de Gabriel Moisescu, directorul Muzeului Municipal, au mai participat artiştii plastici Sorin Oprea, Cristian Ianza şi Traian, Duţă, consilierul local Ştefan Dumitrache, directorul Centrului de Cultură şi Arte, Simona Hirică, dar şi alţi iubitori de artă.  „Pentru organizarea expoziţiei „vinovatul” numărul unu este domnul Traian Duţă. Mă bucur foarte mult că am reuşit să aducem aceste lucrări deosebite la Curtea de Argeş. Cei care au văzut aceste lucrări până acum mi-au spus că avem una dintre cele mai frumoase expoziţii organizate până acum la Muzeul Municipal. Vă mulţumesc şi vă felicit”, a spus Gabriel Moisescu.
Cristian Ianza: „Prin intermediul acestor evenimente demonstrăm că arta trăieşte…”
La rândul lor, artiştii prezenţi au ţinut să mulţumească tuturor celor care au contribuit la organizarea expoziţiei. „Suntem onoraţi că suntem astăzi aici, unde noi ne simţim ca într-o mare familie. Este a patra locaţie unde expunem aceste lucrări, după Bucureşti, Hunedoara şi Petroşani, oraşul de unde venim. Expoziţia şi întregul turneu se doreşte a fi un act de naştere al Fundaţiei „Ianza-Art Inter-Cultural” din Petroşani. Am ieşit în lume cu arta, care este un limbaj universal. Artiştii vorbesc aceeaşi limbă”, a spus Sorin Oprea, unul dintre artiştii care au expus la Curtea de Argeş.  De asemenea, Cristian Ianza, iniţiatorul acestui proiect, s-a arătat foarte încântat de modul în care a fost organizat vernisajul expoziţiei. Ianza are strânse legături cu municipiul Curtea de Argeş, unde are şi câţiva prieteni încă din perioada în care a lucrat ca stagiar la fabrica de porţelan din municipiul nostru. „Deşi această oprire nu era programată, mă bucur foarte mult că am ajuns la Curtea de Argeş. Îmi doresc ca în perioada următoare să organizăm şi la Petroşani o expoziţie, la care să participe mai mulţi artişti plastici din Curtea de Argeş. Prin intermediul acestor evenimente demonstrăm că arta trăieşte şi cu siguranţă va trăi şi în continuare”, a spus Cristian Ianza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email