Arme, trofee de vânătoare și carne de vânat descoperite de polițiști

Aproape 50 de arme, peste 250 de cartușe, trofee de vânătoare și carne de vânat au fost descoperite de polițiști, în urma perchezițiilor și controalelor efectuate astăzi, în Bucureşti şi în 17 judeţe, la persoane bănuite infracțiuni la regimul armelor.

La data de 10 iunie a.c., sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 37 de percheziţii domiciliare, în București şi în județele Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Olt și Teleorman, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În urma percheziţiilor, au fost descoperite: un pistol cu glonț, o țeavă de armă letală de vânătoare, 17 arme neletale (pistoale cu proiectil de cauciuc, cu gaze iritant-lacrimogene și puști cu aer comprimat), 245 de cartușe pentru arme neletale, 7 cartușe pentru arme letale,12 trofee de căprior, 25 de kg. de carne de vânat(iepure și căprior) și 2 câini ogari.

Bunurile descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a se dispune cu privire la confiscarea acestora.

Un bărbat din localitatea Bobicești, județul Olt, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Persoanele percheziționate sunt bănuite că ar fi introdus ilegal în România arme și muniții letale și neletale, provenite din diferite țări ale Uniunii Europene.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și cei din cadrul structurilor teritoriale de profil pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 De asemenea, poliţiştii au efectuat mai multe controale pentru verificarea respectării prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, în judeţele Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Constanța, Ilfov, Prahova, Giurgiu, Mehedinți, Timiș şi Vrancea.

În urma controlalelor, au fost constate 15 infracțiuni de nedepunerea armei în termen la un armurier autorizat, o infracțiune de braconaj cinegetic și o infracțiune de uz de armă letală fără drept.

Au fost dispuse 30 măsuri complementare de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor și o măsură complementară de retragere a autorizației pentru un armurier autorizat.

Pentru continuarea cercetărilor au fost ridicate 30 de arme letale și neletale.   

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email