Arhiepiscopul Calinic avertizează: „Cine vrea să fie episcop, trebuie să scrie cărţi şi să citească mult, nu să fie trufaş!”

Preoţimea argeşeană vorbeşte tot mai mult despre o funcţie rămasă liberă odată cu transformarea Episcopiei Argeşului şi Muscelului în Arhiepiscopie, şi anume de funcţia de episcop, arhiereu vicar, adică. Potrivit unor articole apărute în presă, două persoane s-ar „bate” ca să fie episcop de Argeş şi Muscel, arhimandritul Caliopie şi sta¬reţul Mănăstirii Put¬na, părintele Melchisedec Velnic. Preoţii argeşeni dau ca sigură urcarea în grad a lui Caliopie, în detrimentul stareţului de la Putna. Arhiepiscopul Calinic are, însă, o altă părere. „Sunt unii care vorbesc despre acest lucru, dar nu ştiu ce spun. Cine a scris în ziar a visat noaptea şi a scris apoi, iar ceilalţi care vorbesc nu ştiu nimic”, ne-a spus ieri Înalt prea Sfinţitul Calinic.

Din fericire, avem un arhiepiscop sănătos

„În primul rând această funcţie este un ajutor pentru arhiepiscop, dacă îi tremură mâinile sau l-a lăsat vederea, ceea ce nu e cazul la noi. Apoi, am înfiinţat Episcopia Teleormanului şi noi am rămas doar cu judeţul Argeş. Stareţul Melchisedec nu lasă el frumoasa Moldovă ca să vină la noi, deşi sunt mulţi care ar vrea să vină la Argeş. Pentru cine vrea să fie ahiereu vicar trebuie  să ştie că are mult de citit, multe articole de scris şi multe cărţi, nu trebuie să fie trufaş şi să creadă că el e cel mai tare din oraş. E bună şi administrarea, dar nu e de ajuns. E multă trudă în a scrie şi a citi…”, îl avertizează arhiepiscopul Calinic pe arhimandritul Caliopie, cel despre care se spune că ar vrea să fie episcop.
Înalt Prea Sfinţitul a afirmat că aceste zvonuri apar pentru ca cineva să testeze reacţiile. „Vor să vadă ce zice lumea, iar zvonurile acestea apar din când în când”, ne-a mai declarat arhiepiscopul Calinic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email