Arhiepiscopia cere Consiliului Local parcarea de la Mănăstire pentru următorii 25 de ani

Joi are loc şedinţa ordinară a lunii septembrie a Consiliului Local, iar pe ordinea de zi sunt nouă proiecte de hotărâri. Unul dintre cele mai interesante este cel referitor la trecerea în administrarea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului a parcării din imediata vecinătate a Mănăstirii. Arhiepiscopia motivează solicitarea prin aceea că are în desfăşurare proiectul „Restaurare, consolidare şi punere în valoare a Ansamblului Palatului Episcopal de la Curtea de Argeş, a clădirilor anexă, a bisericii din lemn „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, a zidului de incintă a reţelelor exterioare şi construire punct de informare”.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei spun că au obţinut aviz favorabil de la Ministerul Culturii, dar că au nevoie ca şi parcarea să fie reamenajată prin acest proiect, şi de aceea o cer pentru 25 de ani.

Ce lucrări se fac la Palatul Episcopal

Conform documentelor depuse la Primărie, lucrările care vor fi făcute sunt complexe – la Palatul Episcopal, consolidarea şi hidroizolarea subsolului pentru amenajarea spaţiilor expoziţionale, consolidarea planşeului ultimului etaj cu o reţea de elemente metalice conectate la o centură perimetrală din beton armat, curăţarea faţadelor, amenajarea spaţiilor expoziţionale în aripa nordică, conservarea – restaurarea decoraţiilor interioare, a vitraliilor, revizuirea tâmplăriilor, a pardoselilor, înlocuirea cu tablă a învelitorii şi refacerea  tuturor instalaţiilor. La corpul administrativ se consolidează subsolul, se eliberează faţada de nord de anexele recente, la etaje se recompartimentează spaţiile şi se refac pardoselile, se restaurează faţadele şi se înlocuiesc tâmplăriile cu unele similare din lemn stratificat. De asemenea, se instalează un lift hidraulic şi se refac instalaţiile.

 

În plus, „un centru de informare turistică cu un spaţiu expoziţional se construieşte semiîngropat şi terasă înierbată iar o nouă scară va asigura accesul la nivelul zonei de parcare care se reamenajează”, potrivit avizului dat de Ministerul Culturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email