Arhiepiscopia Argeșului reacționează la declarațiile celui care a stârnit uriașul scandal sexual în care a fost pomenit și numele arhiepiscopului Calinic

Scandalul sexual în care este implicat ex-deputatul de Argeș Aurel Bălășoiu este în plină desfășurare, iar un personaj principal este Cristi Călin. Tânărul a intrat în conflict cu BOR în anul 2013 când l-a acuzat de avansuri sexuale pe starețul de la mănăstirea Calapodești (Bacău), iar din acel moment Cristi Călin susține că și-a propus să facă lumină în rândul „homosexualilor din BOR”, pentru ca aceștia să fie eliminați, scrie adevarul.ro. Acesta a trimis și o scrisoare Patriarhului Daniel, în care susține că timp de 10 ani a descoperit zeci de persoane sfințite (diaconi, preoți, episcopi) care ar avea relații homosexuale.

”În toamna acestui an, l-am cunoscut pe deputatul PSD de Argeș Bălășoiu Aurel și pe teologul I. C. I. aceștia fiind homosexuali și bisexuali și, având în vedere calitățile lor și funcția deputatului, am profitat de ocazie și m-am introdus în cercurile lor de prieteni astfel obținând de la ei poze, video, mesaje text și audio în care îi prezintă într-o postură intimă și sexuală pe următorii:  ÎPS Teodosie – Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Varsanufie – Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Calinic – Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și PS Visarion – Episcopul Tulcii”, scrie Cristi Călin.

Joi, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a răspuns declarațiilor și a emis un comunicat de presă pe care vă invităm să-l citiți mai jos.

”Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a luat act cu uimire și tristețe de informațiile și declarațiile proferate de numitul Cristi Călin, domiciliat în Comuna Horcești, sat Bazga, județul Bacău, persoană care nu a fost și nu este cleric, ori angajat al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

După cum singur declară, Cristi Călin face parte din Asociația Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România, susnumitul desfășoară activități personale în vederea construirii unui schit, în Comuna Stoenești, Județul Argeș, fără ca Eparhia Argeșului și Muscelului să aibă vreo implicare în acest demers.

Există serioase motive de îndoială asupra veridicității acuzelor nefondate lansate în spațiul mass-media de Cristi Călin, care prezintă un comportament public caracterizat de fapte incompatibile cu morala creștin ortodoxă: port ilegal de uniformă bisericească, calomnie, comerț neautorizat cu obiecte bisericești, scandal sexual și colectarea de fonduri financiare neautorizate, deși prin adresa nr. 283/25.09.2019, a asociației din care face parte, se arată că: numitul Cristi Călin nu este împuternicit din partea noastră pentru a colecta fonduri în numele și pentru Biserica de Stil Vechi din România.

Cazul Cristi Călin, din păcate este specific modelului de mentalitate umană, dornică de reclamă ieftină, tributar dorinței anticlericale lipsite de ideologie și un exemplu de manipulare josnică.

Este de la sine înțeles că orice acuzație trebuie însoțită de probe, iar în măsura adeveririi indubitabile a gravelor acuzații, Biserica va sancționa pe linie bisericească faptele imputate și dovedite.

Adresăm un îndemn părintesc clerului și poporului argeșean și muscelean, de a trata aceste situații cu înțelepciune și discernământ, luând aminte după cuvântul Scripturii la „prorocii mincinoşi, îmbrăcaţi în haine de oi, dar care pe dinlăuntru sunt nişte lupi răpitori” (Matei 7, 15).

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos: Calea, Adevărul și Viața, pentru limpezirea rațională a situației!”, se arată în comunicatul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email