Arhiepiscopia are oi, capre, vite şi măgari şi vrea păşunile municipale

Crescătorii de oi acuză – „Popii vor să ia pajiştile cu banii pe care noi îi dăm la acatiste!”

Licitaţia pentru păşuni, care are loc săptămâna aceasta, a produs numeroase discuţii în rândul crescătorilor de animale de la Curtea de Argeş. Câţiva dintre ei au participat la şedinţa de Consiliu Local şi au urlat către aleşi toate necazurile lor. Un crescător de animale a acuzat şi Arhiepiscopia că îi blochează pe cetăţenii care încearcă să crească vite. „Arhiepiscopia a cumpărat patru caiete de sarcini pentru licitaţia păşunilor, vrea să le ia pe toate. Cu banii pe care noi îi dăm la acatiste popii ne iau păşunile!”, a strigat Gh. Marin, un crescător de oi din municipiu.

Arhimandritul Caliopie Ichim  a confirmat faptul că Arhiepiscopia a cumpărat caietele de sarcini pentru licitaţii. „Vrem să luăm patru păşuni. Avem oi, capre, vite şi măgari, câte animale se cer pentru un hectar de păşune”, ne-a spus, sec, arhimandritul.

„Noi, ăştia care vrem să creştem vite, suntem scoşi de la licitaţie de ăia care au bani!”

Potrivit anunţului publicat pe LicitatiaPublica.ro., pe 2 aprilie are loc licitaţie pentru Pășunea Motorga, Pășunea Poștă- trupurile Gorunii lui Duc, Poiana cu Par, Valea Siliştei, La Rada și În deal la pruni. Pe 3 aprilie este programată licitaţia cu strigare pentru Pășunea Bădârceşti, Pășunea V. Doamnei- trupurile Braicu și Goruniș, Pășunea V. Sasului, Pășunea Momaia- trupurile Roian și V. Calului, iar pe 4 aprilie pentru Pășunea Buşaga- trupurile Buşaga 1 și Buşaga 2, Pășunea Marina, Pășunea Noapteş, Pășunea Tarnița-trupurile Tarniţa 1 și Tarnița 2. Caietul de sarcini, Regulamentul procedurii de licitație și Formularele necesare pot fi luate de la Primărie contra sumei de 300 lei, pentru fiecare trup de pășune.  Taxa de participare la licitație este de 100 lei, iar garanția de 1000 lei, se achită pentru fiecare trup de pășune, și vor fi plătite la casieria Primăriei.

Marin s-a plâns că el nu are bani ca să cumpere mai multe caiete de sarcini, pentru fiecare trup de păşune.  „Noi, ăştia care vrem să creştem vite, suntem scoşi de la licitaţie de ăia care au bani!”, a mai spus crescătorul de animale. Alături i-a fost Dan Petrescu, cel mai vocal oier din ţară, care a susţinut că licitaţiile nu sunt legale şi a ameninţat că le va contesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email