Arhiepiscopia a donat Spitalului 200 de icoane

Foarte mulţi credincioşi din municipiul Curtea de Argeş, împreună cu personalul medical din spitalul oraşului au participat vineri la Taina Sfântului Maslu oficiată în biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie, de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi din protopopiatul Curtea de Argeş, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei.
Cu această ocazie, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a donat Spitalului Municipal din Curtea de Argeş, 200 de icoane cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos. Acestea au fost aşezate în toate saloanele, sălile de operaţii şi birourile din spital, precizează sursa citată.
Construcţia bisericii Spitalului Municipal din Curtea de Argeş a început în toamna anului 2000, noul locaş de cult fiind acoperit în anul 2002. Prima Sfântă Liturghie a fost săvârşită în anul 2005, fiind oficiată atunci o slujbă de binecuvântare de către Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului. Până în anul 2007 a fost definitivată pictura, urmând a se executa în cursul acestui an lucrările de tencuire a zidurilor exterioare. Bolnavii internaţi în acest spital beneficiază permanent de asistenţă religioasă prin grija părintelui Matache Diodor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email