Arhiepiscopia a anulat o hotărâre a Consiliului Local

Între Primăria Curtea de Argeş şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului povestea de dragoste pare să se fi încheiat, trecându-se la etapa următoare – războiul total. Motivele luptei sunt parcarea de lângă Mănăstire, cele patru miliarde pe care firma Arhiepiscopiei, Filoteos SRL, trebuia să le dea municipalităţii drept taxe pentru o balastieră, Biserica Domnească, pe care o cer sfinţii părinţi, dar laicii din administraţie nu vor să o dea, precum şi alte pricini, mai mari sau mai mici. De când şi-a angajat avocat bătăios şi îndelung vorbitor, ca să folosim o expresie plăcută urechilor preaînalte, soarta războaielor pare să încline către biserică.
Avocatul Arhiepiscopiei, Corina Iunker, a anunţat Consiliul Local că a obţinut anularea unei hotărâri din 2011, hotărâre referitoare la parcarea de lângă Mănăstire. Decizia respectivă modifica o hotărâre anterioară, noutatea adusă în 2011 fiind „Modernizarea parcării se face până cel târziu la 1 februarie 2012 “. „Am obţinut în instanţă anularea hotărârii, pentru că aţi votat în necunoştinţă de cauză”, le-a spus avocata consilierilor. Vă reamintim că parcarea de lângă Mănăstire, căci despre ea e vorba, a fost dată în folosinţă Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului pe 30 martie 2010, cu condiţia modernizării ei. În 2012, Arhiepiscopia a cerut Consiliului Local acordarea în folosinţă gratuită a parcării pentru următorii 20 de ani, iar solicitarea a fost supusă dezbaterii consilierilor la întrunirea comisiei de urbanism, dar nu a mai fost trecută pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului. „Cererea a fost respinsă. Au motivat termenul de 20 de ani prin volumul investiţiilor care trebuie făcute acolo, dar comisia de urbanism a respins solicitarea. Acum parcarea aparţine din nou Consiliului Local”, ne-a spus arunci juristul municipiului, Radu Chirca.
Avocata Arhiepiscopiei nu e de acord cu Chirca, şi susţine că parcare va reveni Bisericii, după ce procesul se va fi terminat. Între timp, în parcare nu face nimeni nicio investiţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email