Argeşul are un nou prefect


După mai bine de o lună de aşteptare, Guvernul a luat decizia numirii unui nou prefect al judeţului Argeş. Marcel Proca, nominalizat de PSD pentru această funcţie, a fost numit în funcţie miercuri seară, urmând ca în câteva zile să fie instalat oficial în noul post. Ion Popa, care ocupa funcţia de prefect din anul 2007, a fost numit inspector guvernamental, păstrându-şi astfel statutul de înalt funcţionar public. Deocamdată nu a fost lămurită oficial situaţia celor două posturi de subprefect, care revine PD-L. Se pare totuşi că Ion Cârstoiu va rămâne în funcţie, având susţinerea PD-L Argeş, în timp ce Gheorghe Rizescu va fi înlocuit cu omul de afaceri Adrian Lazăr.

Marcel Proca: „Am unele proiecte deja stabilite”

Abia numit în funcţia de prefect, Marcel Proca s-a arătat hotărât să se achite cât mai bine de noile sarcini care îi revin. „În momentul în care voi lua în primire postul, voi dezvolta anumite idei. Am unele proiecte deja stabilite. În primul rând va trebui să aplic politica Guvernului. Voi fi un prefect care îşi propune ca unic scop al activităţii lui o schimbare în judeţ, în principal, a modului în care autorităţile din judeţul Argeş răspund solicitărilor cetăţenilor. După părerea mea, suntem mult rămaşi în urmă din acest punct de vedere şi sigur că ţinînd cont de prerogativele prefectului, voi face şi eu tot posibilul ca relaţia aceasta să se îmbunătăţească în beneficul cetăţenilor. Aceasta este numai o latură a ideilor care le am, care se adaugă la ceea ce am constant în fişa postului, urmărirea aplicării programului de guvernare şi a politicii guvernului în teritoriu, dar mai am şi cîteva direcţii pe care voi încerca să le dezvolt, totul în beneficiul oamenilor din acest judeţ”, a declarat Proca.

Ion Popa: „I’ll be back”

Ion Popa a vut ieri ultima apariţie publică în calitate de prefect, la întâlnirea lunară cu primarii. El nu s-a arătat surprins de schimbarea din funcţie, pe care o aştepta de la începutul acestui an. „Este o schimbare care era de aşteptat odată cu schimbarea Guvernului. Fiecare guvern îşi pune oamenii pe care îi consideră că sunt de încredere. Schimbarea se va face pe principiul mobilităţi, voi rămâne în continuare înalt funcţionar public şi voi accepta propunerea de inspector guvernamental. Mulţumesc cetăţenilor judeţului, primarilor şi şefilor de instituţii pentru buna colaborare din toţi aceşti ani. Sunt cu toţii nişte oameni de bună credinţă şi colaboratori de nădejde”, a declarat Popa, încheind cu o replică celebră din filmul Terminator: „I’ll be back”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email