Argeşenii vând pe net o monedă care nu există şi 2 raţe

Site-urile de vânzări sunt pline de oferte de toate felurile, de la case şi maşini la …raţe, monezi care nu există şi obiecte de artă mai mult sau mai puţin ciudate. Şi locuitorii municipiului Curtea de Argeş apelează la acest mijloc de a vinde, pe net fiind mii de oferte ale unor cetăţeni din municipiu. Printre ofertelor normale am găsit şi obiecte sau lucruri neobişnuite.

Cât costă un bitcoin din metal

Un bitcoin este o monedă virtuală, dar nu este un leu, dolar sau euro. Nu poate fi ţinut în mână şi nu este recunoscut drept monedă de schimb de majoritatea magazinelor, deşi există comercianţi în lume şi în România care acceptă plata în bitcoin. Bitcoinul nu este emis şi nici susţinut de niciun guvern de pe glob. Un bitcoin are valoare doar în măsura în care utilizatorii sunt de acord că are. Preţul unei monezi este stabilit de cerere şi ofertă. Bitcoin este o monedă virtulă 

Şi totuşi, un argeşean vinde cinci „monezi Bitcoin (replică), diametru 40mm, grosime 3mm, greutate 29gr”, potrivit anunţului. Omul nu vrea mult pe o astfel de moneda care nu există, 15 lei, şi precizează că mai are doar  cinci bucăţi. O altă ofertă ceva mai aparte a unui locuitor al municipiului este un Bust bronz George Dimitriu 1931 RICHARD WAGNER. Bustul de bronz este creat în maniera impresionista – Richard Wagner, în 1931, iar preţul este de 1200 de lei.

O „dansatoare verde” de la 1940

O „dansatoare verde” este însă mult mai scumpă, conform anunţului de pe internet, anunţ postat pe acelaşi site. „Operă de Boris Caragea, creație 1940, din gips, unicat, intitulată „Nedeea”, a fost creată la Balcick. A decorat unul din saloanele castelului regal până la tratatul de la Craiova când, că urmare a retragerii din Cadrilater, opera a ajuns la București și, ulterior, la Golești (Argeș) la conacul de vară al familiei Brătianu.  Opera este evaluată artistic și informațiile sunt confirmate de către criticul de artă dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arte Constanța. Conform evaluării sale sculptura face parte ca și orientare artistică din perioada de înflorire a sculptorului Boris Caragea, când acesta era un favorit al cercurilor elitiste interbelice și al Casei Regale”, îşi descrie vânzătorul marfa pe care cere 3500 de euro.

O farfurie originală cu Regina Maria

Una dintre cele mai interesante oferte este cea referitoare la o farfurie cu Regina Maria originală, după cum spune proprietarul acesteia. „Vând farfurie cu regină Maria veche de peste 100 de ani din porțelan făcută în Franța la atelier Juliette.  Farfuria este primită de bunica mea chiar de la regină. Fără zgârieturi sau ciobituri”, susţine vânzătorul. Farfuria costă 1000 de euro negociabil.

Dacă nu ştiaţi, aflaţi acum. Raţele se pot vinde şi pe internet, sau cel puţin asta încearcă un argeşean. „Vând rațe românești pui de anul acesta. Raţa este maro iar răţoiul este alb cu negru”, descrie cu acurateţe păsările bărbatul care le vinde şi precizează –„Mai am o pereche disponibilă 70 de lei perechea!”. Vânzarea este „urgentă”, mai scrie el, iar cele două raţe iniţiale costă 35 de lei bucata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email