Argeşenii reclamă – „De două luni nu mai lucrează nimeni la trotuarele de pe Bulevard!”

Reprezentanţii Primăriei spun că termenul de finalizare a proiectului va fi respectat, iar constructorul că e posibil să fie gata chiar mai devreme

Trotuarele de pe Bulevard sunt acum, în mare parte, uliţe de ţară pline de noroci atunci când nu sunt îngheţate. Mai mulţi locuitori care au case chiar în centru ne-au sesizat faptul că de două luni nu mai lucrează nimeni. „Plătim impozite de zona A a municipiului, şi nu putem intra în curţi sau merge pe trotuare”, a mărturisit o doamnă.

În mod normal, constructorii trebuie să solicite de la beneficiar un ordin de sistare a lucrărilor dacă fac pauze. „Se lucrează pe o altă hotărâre de Guvern, HG 1, şi nu e nevoie de ordin de sistare a lucrărilor emis de Primărie. Constructorul şi-a asumat prin contract că respectă termenul de finalizare, dar nu se fac documente în acest caz ”, ne-a spus Gh. Greavu, şeful Biroului Investiţii din Primărie.  El mai spune că „temperaturile scăzute nu au permis turnarea betonului, dar că lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 50%”.

Când vor reîncepe

„Imediat ce vremea ne va permite vom reîncepe lucrările. Acum nu se poate pentru că e prea frig ca să turnăm beton, temperaturi sunt prea scăzute”, ne-a spus inginerul Andrei Vlădoi, reprezentantul firmei care face pavajul. În porivinţa respectării termenului de finalizare, Andrei Vlădoi spune că nu vor fi probleme. „Vom respecta cu siguranţă termenul, e posibil să terminăm mai devreme”, ne-a spus acesta. Dacă firma a trimis la Primărie o solicitare pentru emiterea unui ordin de suspendare a lucrărilor, inginerul de la Kranz nu ştie. „Cred că urmează să fie trimis, nu ştiu exact”, a precizat Andrei Vlădoi.

Un proiect de milioane de euro

Vă reamintim că montarea granitului pe trotuare se face în cadrul proiectului  „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în Municipiul Curtea de Argeş”. Prin acest proiect se fac staţii de încărcare maşini electrice, piste pentru biciclişti şi sunt pavate cu granit trotuarele pe o suprafaţă de 40 kmp. Valoarea totală a proiectului este de 40,837,122.56 lei, iar termenul de finalizare – 31 decembrie 2022, potrivit site-ului Primăriei. Licitaţia pentru lucrări a fost câştigată de  asocierea KRANZ EUROCENTER S.R.L. (Leader),TEHNO CONSULTING SOLUTION şi STAR TRADING IMPEX S.R.L. Valoarea contractului este de 30255661.66 fără TVA. La licitaţie a depus ofertă doar asocierea de mai sus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email