Argeşenii din nordul judeţului rămân bătaia de joc a marilor societăţi

Centrele de Relaţii cu Clienţii de la Curtea de Argeş ale societăţilor furnizoare de curent şi gaze s-au închis, iar argeşenii din comunele învecinate sunt nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri pentru orice problemă. Deşi aceste centre nu trebuie să fie la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de abonaţi, nimeni nu o respectă, iar cetăţenii din Arefu ori Sălătrucu fac chiar şi 70 de kilometri până la un astfel de centru.

După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, din octombrie 2014 Centrul de Relaţii cu Clienţii din Curtea de Argeş al societăţii de electricitate s-a închis, iar argeşenii sunt trimişi la Piteşti pentru orice hârtie de care au nevoie.
Societatea încalcă legea, pentru că noul Regulament privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice de interes public prevede clar că „ Operatorii de distribu
ție concesionari au obligația de a organiza centre teritoriale de relații cu utilizatorii de regulă în fiecare municipiu situat în zona acoperită de contractul de concesiune, dar astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să parcurgă o distanță mai mare de 50 km până la un centru teritorial”. 
Prin urmare, regula este ca un centru să existe în fiecare municipiu, dar obligatoriu este

ca distanţa pe care o parcurg abonaţii până la un centru să nu fie mai mare de 50 de kilometri. Asta e legea, dar puţini sunt cei care o respectă.

„Se poartă discuţii”

Autorităţile locale de la Curtea de Argeş nu au făcut niciun demers în sensul obligării societăţii la respectarea legii, lăsând totul pe seama administraţiei judeţene.

„Se poartă discuţii la nivel de Prefectură şi Consiliu Judeţean pentru această problemă. De la Curtea de Argeş la Piteşti, chiar la Centrul de Relaţii cu Clienţii al CEZ nu e distanţă mai mare de 50 de kilometri, aşa că noi nu putem face nimic”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.

 

Nu există un termen pentru rezolvarea problemei, aşa că locuitorii comunelor din nordul judeţului pot face liniştiţi excursii la Piteşti pentru a-şi lua documentele de care au nevoie de la societatea de istribuire a energiei electrice. Distanţa mare presupune costuri mari şi timo mai mult pierdut, dar pentru niciuna dintre acestea nu-i va despăgubi cineva, vreodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email