Argesenii cred că doar prostii respectă legea


Unul din subiectele abordate frecvent în cadrul şedinţelor de Consiliu Local îl reprezintă şi construcţiile făcute fără autorizaţie. De multe ori s-a cerut un inventar al unor astfel de lucrări şi în mod special s-a vorbit despre balcoanele construite ilegal. După ce la sfârşitul anului trecut Nicolae Derviş, preşedintele comisiei de Urbanism a Consiliului Local, a spus că nu va mai da nicio autorizaţie de extindere celor care au deja balcoane, mulţi cetăţeni au venit să reclame lucrări făcute abuziv. „Noi am zis să fim în legalitate şi am aşteptat aproape un an de zile să ne dea autorizaţie, şi acum ne-au refuzat. Au spus că vor da autorizaţii doar la cei care nu au deloc balcoane, iar cei care au şi vor să le extindă nu mai au voie. Pe noi ne ameninţă chiar că ne vor amenda dacă vom construi fără autorizaţie, iar alţii, că au pile, fac numai ce vor. Sunt multe balcoane extinse fără autorizaţie şi cred că cea mai evidentă lucrare este cea a familiei Ganea. Dacă doamne e judecător, poate să construiască. Noi, că suntem oameni simpli, nu avem voie. Chiar aşa am ajuns să îşi bată joc de noi? Sau doar proştii trebuie să respecte legea? ”, se întreba un cetăţean din cartierul Posada, care tocmai fusese informat că nu va mai primi autorizaţie pentru extinderea balconului.

„Am cerut de nenumărate ori să fie luate măsuri pentru acest balcon”

Nicolae Derviş, preşedintele Comisiei de Urbanism, spune că ştie de acest subiect şi în nenumărate rânduri a cerut să fie luate măsuri. „Într-adevăr nu are nicio autorizaţie. Am sesizat primăria când încă era în fază de construcţie, de mai bine de şapte luni, pentru că nimeni nu e mai presus de lege. Am mers personal la Biroul de Urbanism, însă nimeni nu a făcut nimic. Ştiu cu toţii că eu am făcut scandal. Un om amărât poate nu ar fi făcut asta, iar cei cu legea în mână au construit fără nici un fel de jenă. Cum explic eu celor care vin şi mă întrebă de ce nu le dau şi lor autorizaţii?”, spune Nicolae Derviş. Că nu Derviş dă autorizaţii, ci alţii, care sunt de specialitate, e altă poveste…

Arhitectul şef: „În două săptămâni voi lua măsurile de rigoare”

De la începutul acestui an, municipiul nostru are în sfârşit arhitect şef în persoana lui Codruţ Cătălin Băşoiu. Pentru că a ocupat de curând acest post, arhitectul şef nu a avut încă timp să se pună la curent cu toate problemele din municipiu, însă se declară hotărât să facă ordine din acest punct de vedere. Referitor la acest subiect, spune că nu este la curent, însă va lua toate măsurile ca legea să fie respectată de toţi. „Până în prezent nimeni nu m-a informat despre această lucrare efectuată fără autorizaţie. Am înţeles că este vorba de blocul E5, scara D, etaj 1. În cel mult două săptămâni voi analiza acest subiect şi vor fi luate măsurile de rigoare”, ne-a declarat Cătălin Băşoiu. Şeful comisiei de urbanism susţine că a sesizat peste tot problema, dar cei de la Biroul de Urbanism spun nu au primit nimic. Cine are dreptate rămâne să stabilească poate arhitectul şef al oraşului.
Vom reveni cu amănunte în momentul în care arhitectul şef va face verificările necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email