Argeşenii care fac plajă pe albia râului, în pericol maxim

„Vă rog, atrageți atenția celor de la centralele de pe lacurile de acumulare privitor la deversări în albia râurilor”, ne scrie o cititoare, Mariana P., şi continuă. „Duminică a fost destul de cald iar în lipsa unor ștranduri amenajate în orașul nostru familii întregi merg pe albia râului în zona podului rupt. Am mers şi noi la plajă, când, în jurul orelor 15, ne-am pomenit cu un val uriaș. Inconștienții ăștia au deversat fără niciun semnal acustic, am reușit să ne salvăm viețile dar fiecare am pierdut bunurile luate de apă. Mă întreb dacă este normal să nu avem avertizări cel puțin acustice, sunt conștientă că scăldatul este interzis, dar Primăria asta să facă și niște amenajări pentru toți cetățenii pentru zilele toride unde să se poată destinde, că nu avem toți bani de litoral”.
Scrisoarea cititoarei noastre aduce în atenţie una dintre problemele pe care oraşul nostru le are, lipsa unui ştrand la care să aibă acces orice persoană. Momentan, ştrandul e plin de bălării pentru că nu mai are nimeni grijă de el. Contractul de concesiune a expirat, iar administraţia locală caută investitori care să facă în zonă un centru SPA. Până când primarul Nicolae Diaconu va găsi pe cineva care să îi convină, zona ştrandului e părăsită, iar argeşenii fac baie pe unde pot, cea mai des folosită „plajă” fiind pe malul râului Argeş.
Dacă plouă, se fac deversări
Dacă plouă mai mult, râul se umflă brusc, aşa cum s-a întâmplat şi în ziua despre care ne povesteşte cititoarea noastră. Cei de la Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeş fac deversări fără să anunţe pe cineva, mizând pe faptul că este interzis scăldatul în canal. Dar în râu se face baie, asta ştie toată lumea, deci puţin respect pentru cetăţeni ar trebui să aibă chiar şi conducerea Sucursalei Hidrocentrale din municipiu. Nu de alta, dar dacă cineva moare, vinovaţii sunt mai mulţi.
Am încercat ieri să luăm un punct de vedere şi de la Hidrocentrale, dar a fost imposibil. Noul director Ion Stoica pare să fie extrem de ocupat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email