Argeşeanul care a lucrat la Facebook

Am crescut cu calculatoare la domiciliu – Mulțumesc, tată ! Am devenit interesat de programare în timpul vacanţei de vară înainte de a începe liceul. Am învățat niște programare, și lucrurile au devenit interesante când am știut suficient pentru a fi în măsură să scriu unele jocuri de bază care m-au ținut ocupat pentru o vreme”, povesteşte Andrei Savu pentru o revistă de specialitate.

Tânărul, originar din comuna Cicăneşti, are ambii părinţi ingineri şi de mic a fost atras de calculatoare. După liceul absolvit la Curtea de Argeş, la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, a plecat la Bucureşti la facultate. Restul a venit rapid şi aproape de la sine, şi aşa a ajuns să lucreze în America, la Facebook.

Cum se lucrează la Facebook

Andrei Savu a lucrat trei luni ca intern la Facebook, în sediul central al rețelei sociale. „Se întâmplă lucruri miraculoase când toată lumea e aliniată”, a declarat el pentru dascloud.ro, referindu-se la capacitatea echipei de a acționa la unison ca o mică armată. Programator ca pregătire, şi fondator al Axemblr, un startup din domeniul Big Data, a acordat un interviu site-ului Das Cloud, şi a venit la discuţia purtând o geacă neagră cu sigla Facebook, o geacă pe care „nu o poți cumpăra, o primesc doar angajații”. Andrei a povestit despre perioada în care a lucrat la Facebook şi despre întâlnirile sale cu Mark, Mark Zuckenbereg, fondatorul Facebook. Andrei a participat la 12 ședințe cu şeful Facebook, cel căruia îi spune pe numele mic, iar discuţiile la care a luat parte au fost în special despre Facebook Timeline și Google Plus, serviciul de socializare online al Google recent lansat la acea dată. La Facebook, şedinţele au loc odată pe săptămână şi se desfăşoară după două reguli simple: pot participa toți angajații, direct sau prin video-conferință, şi nu durează mai mult de o oră, indiferent de importanța problemelor discutate.

Corporația e plată.

 Mark Zuckerberg a reușit să construiască o companie plată, cu un sistem ierarhic orizontal, în care nu există șefi, ci doar echipe care se constituie din mers și se despart după zile, săptămâni sau luni în care au dărâmat rapid câte ceva, povesteşte Andrei Savu..

 

Facebook oferă oamenilor puterea de a împărtăși și de a face lumea mai deschisă și mai conectată”, e sloganul produsului-Facebook, reţeaua de socializare folosită de mai mult de un miliard de oameni. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email