Argeșean de 20 de ani reținut de polițiști pentru că a condus cu 141km/oră în localitate și era sub influența unor substanțe interzise

Duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au reținut un tânăr de 20 de ani pentru ultraj, în forma tentativei la omor, conducere fără drept și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, informează IPJ Argeș

„În noaptea de 09 spre 10 martie a.c., în jurul orei 04:30, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, (…)a depistat un tânăr de 20 de ani, din Mioarele, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul Radar, cu viteza de 141 de km/h (cu 91 peste limita de pe sectorul de drum unde a fost realizată constatarea).

Ca urmare a abaterii la regimul rutier, a fost aplicată sancțiune contravențională (…) fiind aplicată și măsura complementată de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, aspecte ce au fost aduse la cunoștința celui în cauză.

Totodată, pe timpul controlului, când i-a fost solicitat să fie testat cu aparatul din dotare în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive, tânărul s-a sustras și a plecat de pe loc cu autoturismul, prinzând mâna unuia dintre agenți între geam și portiera stânga față a autoturismului.

Polițistul a reușit să se elibereze, a executat somația legală că va folosi armamentul din dotare, executând trei focuri asupra pneului autoturismului.

După aceste manevre, conducătorul auto a fost imobilizat, iar în urma testării cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.

Cu privire la eveniment, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj în forma tentativei la omor.

Ulterior, la data de 10 martie a.c., în baza mandatului de aducere, emis de procurorul de caz, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș l-au condus pe tânăr la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, unde a fost audiat, conform competențelor, procurorul de caz dispunând reținerea acestuia pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să se aprecieze asupra dispunerii sau solicitării unor măsuri preventive”, se arată în comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email