Argeșean cercetat pentru trafic de persoane. Victima, bolnavă, muncea la o stână aproape fără hrană și dormea într-un șopron

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat joi două percheziții domiciliare, în județul Argeș, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, transmite IPJ Argeș.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – august 2023, un bărbat, de 56 de ani, din județul Argeș, ar fi recrutat și exploatat o victimă majoră, aflată în stare de vădită vulnerabilitate, cauzată de situația socială, a lipsei de educație și accentuatelor probleme de sănătate, pe care ar fi obligat-o la prestarea, în mod repetat, de munci neremunerate, într-o stână din județul Argeș.

Totodată, victima ar fi fost adăpostită în condiții improprii, lipsită de hrană corespunzătoare și de îngrijirea medicală adecvată bolii de care suferă.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a admis propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile”, conform sursei citate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email