Argeșean acuzat că a comis evaziune fiscală de 180 de ori

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală (180 de acte materiale), informează IPJ Argeș.
”Din cercetări s-a reținut că începând cu anul 2014 până în cursul lunii martie 2020, un bărbat de 38 de ani, din Pitești, ar fi efectuat operațiuni comerciale, cu caracter de continuitate, constând în cumpărarea de pe teritoriul național și  revânzarea unui număr de 180 de autoturisme second-hand, activitate în urma căreia a obținut venituri pe care nu le-a declarat organelor fiscale competente, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat.
Prejudiciul a fost calculat la suma totală de 354.677 de lei (347.043 de lei – TVA și 7.634 de lei – impozit pe venit), iar pentru recuperarea acestuia, a fost pusă în aplicare măsura sechestrului asigurator. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email