Mulţi cetăţeni din Curtea de Argeş aşteaptă cu nerăbdare marea asfaltare. Sunt şi din cei pentru care proiectul acesta nu reprezintă decât un spectacol la care vor asista interesaţi să vadă cine se mai îmbogăţeşte de pe urma lui. Cei care locuiesc pe străzile care vor fi asfaltate, însă, numără zilele până la începerea lucrărilor şi acceptă lunile de coşmar prin care vor trece, din cauza noroaielor şi a blocajului circulaţiei rutiere, cu stoicism, convinşi că la finalul acestora nu vor mai fi nevoiţi să se încalţe cu cizme de cauciuc până la strada principală. Argeşenii care sunt preocupaţi de activitatea administraţiei publice locale şi sunt fini observatori ai acţiunilor acesteia, bănuiesc sau presupun că milioanele de euro nu se vor regăsi toate în asfalt, o parte rămânând prin buzunarele unora, iar cea mai aprigă întrebare a momentului este ale cui buzunare vor fi acestea.
Dl. primar a vorbit mult pe tema asfaltării. Mai de voie, mai de nevoie, a dezvăluit avatarurile acestui proiect important pentru municipiu, proiect care acum pare să fi ajuns la finalizare. Ultima informaţie oficială, publicată de Interes Argeşean, este cea referitoare la darea în folosinţă gratuită, pe durata implementării proiectului, a unui teren aflat în apropierea sălii de sport municipale. Apoi nu s-a mai întâmplat nimic.
E oarecum ciudat asta, mai ales având în vedere că tot dl. primar a anunţat că firma care a câştigat licitaţia pentru marea asfaltare, Delta ACM, intenţionează să termine de asfaltat până în luna noiembrie, aşa că timpul este esenţial pentru asta. Societatea cu pricina are dreptul, prin contractul semnat cu municipalitatea , iar asta este o informaţie furnizată de acelaşi domn primar, să subcontracteze un procent din lucrări, şi are obligaţia, prin acelaşi contract, să angajeze peste o sută de locuitori ai Curţii de Argeş. Aşteptările sunt mari, şi cele legate de asfaltarea propriu zisă, dar şi cele legate de subcontractanţi.
Sunt la Curtea de Argeş firme de construcţii serioase, capabile să asfalteze, sunt şi la Piteşti firma şi mai mari, şi mai capabile să asfalteze, iar sensul giratoriu este doar un exemplu pentru asta. Cred că argeşenilor le e teamă de subcontractori mai mult decât de titularul lucrării, şi au şi de ce, dacă ne gândim la precedentele lucrări realizate în municipiu – canalizarea de pe strada Râmnicu Vâlcea, dar şi prelungirea canalizării de pe strada Valea Iaşului, dacă e să dau doar două din multele exemple pe care le avem.
Prin urmare, interesul mare pe care îl manifestă cetăţenii pentru marea asfaltare, cei care poate speră să lucreze câteva luni, cei care îşi doresc de 20 de ani asfalt la poarta casei, dar şi cei atenţi la îmbogăţirea peste măsură, în anumite momente, a unora, este legitim. Argeşenii, cu toţii, nu mai au răbdare. Să înceapă marea asfaltare, clamează ei. Decizia, voinţa şi putinţa sunt însă la alţii.