Argeşenii cu bani vânează reducerile din mall-urile din Piteşti sau Bucureşti

Deşi pe 15 ianuarie a fost dat oficial startul reducerilor de sezon în marile magazine din ţară, la Curtea de Argeş se pare că lucrurile stau cu totul altfel. Dacă în urmă cu câţiva şi proprietarii magazinelor din municipiul nostru făceau reduceri de preţuri, care începeau de obicei după jumătatea lunii ianuarie, acum cei mai mulţi par să fi uitat de acest lucru. Doar câteva magazine au afişat anunţuri cu reducerile de preţuri pe care le fac, în timp ce în altele preţurile au rămas neschimbate.
„Dacă mai facem şi reduceri profitul ar fi foarte mic”
Municipiul Curtea de Argeş nu este unul foarte mare, iar locuitorii din municipiu nu prea au multe variante la îndemână atunci când vor să cumpere haine sau încălţăminte cu preţuri reduse. La o simplă plimbare pe bulevardul Basarabilor, oamenii îşi pot da seama că sezonul reducerile nu a început. Este adevărat că sunt două – trei magazine care au lipit pe geamuri ofertele de preţuri şi promoţiile pe care le oferă clienţilor în această perioadă, dar cam atât. „Nu am văzut cine ştie ce reduceri de preţuri acum. Parcă anul trecut erau mai multe şi nu ca acum. Cred că am văzut vreo două magazine care au afişat reducerile de preţuri. Mă aştept totuşi să găsesc ceva de încălţat mai ieftin acum”, spune Mihaela Grigore, din municipiu. Proprietarii magazinelor recunosc că o astfel de măsură ar putea duce la creşterea vânzărilor, dar tot ei spun că în aceste condiţii profitul ar fi minim. „Noi nu suntem în situaţia celor din oraşele mari, unde se pot face reduceri de preţuri. Majoritatea magazinelor de aici sunt mai mici şi sunt ca mici afaceri de familie. Nu avem nici vânzare foarte mare, iar dacă reducem preţurile nu am mai câştiga mare lucru. Cheltuim foarte mulţi bani cu chiria, iar acum iarna cu facturile, de abia ne descurcăm. Sincer, nu ştiu cât de binevenită ar fi o reducere de preţuri”, spune proprietarul unui magazin de îmbrăcăminte din Curtea de Argeş.
Tinerii se orientează către mall-uri
Şi cei care au ales să facă totuşi reduceri de preţuri spun că nici măcar aşa nu pot atrage clienţii. „Am făcut reduceri de preţuri, în special la încălţăminte. Am redus preţul chiar şi cu 60 – 70% dar degeaba. Sunt zile în care nu vând mai nimic. Indiferent că e redus sau nu lumea nu mai are bani să cumpere haine sau ceva de încălţat. Este parcă mai greu de la an la an”, spune o vânzătoare de la un alt magazin. De cele mai multe ori cei mai încântaţi de reducerile de preţuri sunt tinerii, în special liceenii care încearcă întotdeauna să-şi înnoiască garderoba. Însă, mulţi dintre ei se orientează rapid către mall-urile din alte oraşe, pentru că în municipiul Curtea de Argeş oferta este foarte restrânsă. „Nu-mi mai cumpăr haine din Curtea de Argeş de mult timp. De obicei merg pe la Piteşti, pe la Râmnicu Vâlcea sau chiar la Bucureşti. Acum când sunt reducerile găseşti lucruri foarte tari la preţuri mici şi îmi convine să fac drumul, mai ales că de multe ori ne strângem mai mulţi prieteni. De la noi din oraş nu prea ai ce să cumperi, în afară de chinezării. Sunt puţine magazinele cu haine de calitate. Cele mai frumoase lucruri le găsim în târgul second-hand”, spune Cristian Dragomir, din municipiu.
La second-hand reduceri de 50%
În ultima vreme la Curtea de Argeş s-au deschis foarte multe magazine cu haine şi încălţăminte second-hand, iar aici se găsesc şi reducerile de preţuri şi ofertele. Proprietarii au afişat pe un suport de lemn câteva coli de hârtie pe care scrie mare „REDUCERI 50%”. De multe ori oamenii sunt încântaţi de aceste oferte şi intră în magazine, unde caută printre grămezile de haine ceva care să li se potrivească. „Am mai cumpărat de la second-hand şi am fost foarte mulţumită. Găsesc lucruri bune, chiar dacă trebuie să caut după ele ceva timp. Aproape în fiecare săptămână cumpăr ceva de îmbrăcat cu câţiva lei. Când se primeşte marfă este nebunie aici. Lumea vine să cumpere de aici pentru că nu mai sunt bani”, spune Florica B., din municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email