Argeşenii care locuiesc pe strada Tarniţa au ajuns la capătul răbdării

În municipiul Curtea de Argeş există o stradă parcă uitată de lume, unde trăiesc câteva zeci de familii care se confruntă zilnic cu probleme din cauza presiunii slabe a apei sau a drumului prost. Dacă nu ştii exact unde se află strada Tarniţa, cu greu o poţi găsi, pentru că nu există nici măcar un indicator. Prima tăbliţa pe care este scris numele uliţei este la aproximativ 100 de metri de la intrarea din drumul principal. „Suntem vai de capul nostru aici, unde trăim noi. Nu putem ieşi din casă atunci când plouă pentru că ne umplem de noroi. Copiii trebuie să îi ducem în spinare pentru că altfel se murdăresc şi nu se pot duce aşa la şcoală. Eu sunt bătrână, dar este păcat de tinerii aceştia care încă mai stau pe aici prin zonă. Săracii, stau încălţaţi cu cizme de cauciuc”, spune tanti Anica, o bătrână care locuieşte în zonă.
„Apa a luat pietrele de pe stradă”
Cetăţenii se plâng de starea drumului, care este din ce mai prost, şi spun că de nenumărate ori au făcut sesizări la primărie, dar din păcate fără nici un rezultat. „Am fost şi pe la primărie de mai multe ori şi eu şi alţi vecini, dar degeaba. Au venit şi au pus piatră pe drum, dar atunci când a plouat mai tare a fost apă mare, iar toate pietrele au fost duse jos în strada principală. Aşa că am rămas tot cu nămolul. De vină sunt şi cei care nu îşi curăţă şanţurile, pentru că de aia a dat apa pe afară”, spune femeia. Un alt vecin spune că cei care nu şi-au curăţat şanţurile ar trebui amendaţi. „Cei rău voitori trebuie amendaţi. Sunt unii care stau la bar, în loc să vină şi să cureţe şanţul. Uitaţi-vă la bălăriile alea care au crescut pe marginea şanţurilor. Trebuie curăţate pentru că apa nu se poate scurge şi iese direct în drum. Şi aici mai sus trebuie cumva captată valea, pentru că atunci când plouă este prăpăd”, spune supărat bărbatul.
„Plătim impozit degeaba”
Proprietarii de autoturisme, care locuiesc pe strada Tarniţa, spun că s-au săturat să dea o grămadă de bani la service pentru repararea maşinilor distruse. „Dacă urci de 10 ori pe stradă adio telescoape şi bucşi. Noi nu avem bani să mergem lunar la service. Nu mai avem mult şi o să lăsăm maşinile jos în stradă, că aici nu mai putem urca. Măcar piatră să aducă, că asfalt nu cred că va fi vreodată pe aici. Să vină cei de la primărie să vadă cum este drumul. Unii au venit cu gardul pe unde i-a tăiat capul şi au micşorat strada. Aici fiecare face ce îl taie capul, nici nu mai există lege”, spune Bogdan, un tânăr conducător auto. Oamenii sunt nemulţumiţi că plătesc taxe şi impozite mari, dar locuiesc în condiţii greu de descris. Mulţi dintre ei s-au resemnat, fiind convinşi că nimeni nu va mai face nimic pentru ei. „Plătim o grămadă de bani la impozit. Ar trebui să beneficiem şi noi de investiţii făcute pe strada noastră, pentru că şi noi facem parte din municipiul, chiar dacă locuim în aceste condiţii. Plătesc câte 400 de lei impozit degeaba. Iarna nu prea vine nimeni să cureţe strada, iar dacă se întâmplă vreo nenorocire, salvarea şi pompierii nici nu pot ajunge unde au fost chemaţi. Până la urmă cred că nu o să mai plătim nici noi impozitul să vedem ce se întâmplă”, spune un alt locuitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email