Argeşenii au luat cu asalt sălile de sport

Sărbătorile de iarnă au adus cu ele, pe lângă distracţie şi zile libere, şi multe kilograme în plus, acumulate în doar câteva zile, ca urmare a meselor copioase de la care nu au lipsit tradiţionalele sarmale, cârnăciori, piftii sau caltaboşi. Şi cum nici argeşenii nu s-au putut abţine de la asemenea meniuri îmbelşugate, acum aceştia se luptă cu kilogramele în plus. Astfel, sălile de gimnastică, aerobic sau fitness din municipiul nostru au fost luate cu asalt atât de bărbaţi, care vor piardă kilogramele acumulate, dar şi de doamne şi domnişoare, care doresc să revină la silueta de dinaintea sărbătorilor. „Numărul celor care vin la sală s-a mărit în această perioadă. Foarte mulţi vin după sărbători pentru a face sport şi pentru a slăbi. Chiar în prima zi când am deschis sala am făcut 30 de abonamente pe o perioadă de o lună de zile. Cei mai mulţi care vin acum la sală, fac exerciţii pentru slăbire”, spune Gabi Vladu, proprietarul unor săli de sport din municipiul Curtea de Argeş.

„Le recomand tuturor să vină la sală”

Au trecut de mult vremurile când doar sportivii de performanţă, în special bărbaţii, frecventau sălile de culturism. Cu o gamă foarte vastă de aparate, sălile de azi răspund cerinţelor tuturor vârstelor şi categoriilor sociale. Sala de sport este un mediu propice pentru menţinerea unui fizic sănătos. „Vin la sală oamenii de toate vârstele. La sala de forţă de la Casa de Cultură vin mai mulţi elevi, în timp ce la sala de la Confarg vin oameni de toate vârstele. Pentru a scăpa de kilogramele în plus eu le recomand tuturor să vină la sală, pentru că apoi ne vom descurca noi”, spune Gabi Vladu. Fiecare argeşean care doreşte să meargă la o sală de sport, îşi poate alege programul preferat de antrenament. Unii îşi doresc o masă musculară cât mai mare, în timp ce alţii îşi doresc să slăbească sau să-şi menţină un fizic sănătos. „Există sute de exerciţii, din care fiecare poate să-şi aleagă ceea ce-şi doreşte. Exerciţiile diferă în funcţie de ce vrea fiecare. Unii vor să slăbească, iar alţii vor doar să-şi tonifieze masa musculară. Însă, este important să fie respectat programul de antrenament. Trei antrenamente pe săptămână sunt de ajuns. Pentru a se vedea efectele un program de antrenament trebuie urmat minim 6 luni de zile. De exemplu, dacă ai dat jos câteva kilograme jos în doar câteva zile şi apoi renunţi la antrenament, la fel de repede le vei pune la loc. Trebuie să continui antrenamentul. Pentru sport, fiecare ar trebui să aibă timp”, mai spune Gabi Vladu.

„Îmi place să am un corp bine lucrat”

Tinerii argeşeni care merg la sala de forţă, vin mai ales pentru dezvoltarea masei musculare. Andrei are 19 ani şi de aproape doi ani de zile merge la sala de forţă de trei ori pe săptămână. „Îmi place să merg la sală. La început mi-a fost puţin mai greu, dar acum este foarte bine. Mi-am intrat în ritm cu antrenamentele săptămânale. Merg pentru forţă, pentru că vreau să am un corp bine lucrat, însă în acelaşi timp merg la sală şi pentru relaxare”, spune tânărul. Doamnele şi domnişoarele din Curtea de Argeş preferă să meargă la sală, unde să practice exerciţii de aerobic. „Am avut în primele zile ale anului sala plină.  Sunt preferate exerciţiile de slăbire, de întreţinere şi de tonifiere a musculaturii”, spune Nicoleta Andrei, instructor fitness. Alte săli, de exemplu, au programe de saună sau masaj, care nu doar relaxează organismul, ci ajută şi la eliminarea kilogramelor. Astfel, fiecare argeşean care doreşte să meargă la sală îşi va găsi cu siguranţă un program de antrenament corespunzător cerinţelor sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email