Argeşenii au datorii uriaşe pentru apa consumată

Greutăţile financiare îi apasă din în ce mai mult pe argeşeni. Pentru că foarte mulţi oameni şi-au pierdut locul de muncă, iar cei care încă lucrează, o fac pentru doar câteva sute de lei, plata la timp a facturilor la utilităţi a devenit o problemă deosebit. În ciuda eforturilor financiare pe care argeşenii izbutesc să le facă în fiecare lună, costul utilităţilor depăşeşte cu mult posibilităţile de plată ale acestora. Cel mai greu le-a fost oamenilor în perioada anotimpului rece, când numai factura la gazele naturale reprezenta pentru unii dintre abonaţi aproape jumătate din salariu. Astfel, mulţi argeşeni au ieşit din această perioadă cu o serie întreagă de datorii.
Spre exemplu, societatea Aquaterm, care furnizează utilităţile în municipiul nostru, avea de recuperat la începutul acestui an, sume importante de bani de la persoanele care locuiesc în apartamentele închiriate de primărie din fondul locativ de stat. Astfel, de la doar 9 abonaţi, Aquaterm-ul mai are de recuperat în acest moment suma de 53.118 lei. În topul datornicilor se regăsesc Cristian Muraru, care locuieşte pe strada Unirii, cu o datorie de 12.000 de lei, Valentin Biudaşcu, bulevardul Basarabilor, care are de achitat 10.260 lei, Elena Dragoş, strada Valea Iaşului, cu o datorie de 7.576 lei, Barbu Zinca, de pe strada Episcop Nichita, cu suma de 7.478 lei şi Mariana Voicilă, care locuieşte pe strada Victoriei, cu suma de 5.840 lei.
Mai mult decât atât, alţi abonaţi din municipiul nostru au încheiat contracte pe bază de angajament cu Aquatermul, urmând să-şi achite datoriile în rate lunare. În total au fost încheiate 85 de contracte, dintre care 74 au fost achitate integral. Acum mai sunt doar 11 abonaţi cu restanţe, care au o datorie totală în valoare de 13.377 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email