Argeşeni păcăliţi prin telefon de falşi avocaţi

Poliţiştii argeşeni atrag atenţia asupra unui nou mod de operare în ceea ce priveşte escrocheriile prin telefon. În ultima vreme, mai mulţi cetăţeni au fost înşelaţi de persoane care i-au anunţat telefonic că un membru al familiei a produs un accident rutier şi le-au cerut să transfere sume de bani în diferite conturi.
Modul de operare al escrocilor
Metoda pe care o folosesc escrocii pare a fi una foarte bine pusă la punct şi destul de credibilă. Astfel, oamenii sunt contactaţi telefonic de o persoană care îşi declină identitatea falsă de avocat, care povesteşte un aşa-zis accident rutier, produs din vina unui membru al familiei, în urma căruia au rezultat victime. Scopul final e acela de a-l determina pe cel apelat să transfere sume cât mai mari de bani în diferite conturi, sub pretextul că acestea vor fi folosite la achitarea cheltuielilor de spitalizare pentru victimele accidentului. În lipsa unor modalităţi concrete de a putea intra în legătură directă cu persoana din vina căruia s-a produs accidentul (presupusul avocat insistă că partea vătămată să nu-şi contacteze ruda implicată în accident întrucât telefoanele mobile ale acesteia au fost reţinute de poliţie), partea vătămată acceptă transferarea sumelor de bani solicitate, având convingerea că aceasta este singura cale în care pot ajuta la eliberarea membrului de familie care ar fi provocat accidentul şi care în acele momente s-ar afla în spital. Ulterior, prin verificări proprii, partea vătămată constată că situaţia prezentată de falsul avocat nu este reală şi că, astfel, a fost victima unei înşelăciuni.
„Au fost cazuri şi în zona municipiului, dar mai ales în mediul rural, acolo unde oamenii sunt mai uşor de păcălit. Atragem atenţia cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de solicitări. Aceştia trebuie să verifice dacă aspectele expuse sunt reale şi să sesizeze poliţia în vederea efectuării unor verificări”, a spus comisarul Mihai Bălan, şeful Biroului Judiciar Poliţia Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email