ARGCOMS a vândut 70 de milioane de globuri din SUA până în Australia şi Canada

ARGCOMS, una dintre puţinele societăţi cooperatiste meşteşugăreşti din ţară, are ca obiect de activitate ceramica tradițională decorativă și utilitară, realizarea obiectelor artizanale din lemn, artizanat textil, dar îl are angajat şi pe Moş Crăciun. Sau mai multe Crăciuniţe.

Organizațiile cooperatiste de credit sau cu activități lucrative au funcționat și în Curtea de Argeș între cele două războaie mondiale. Ca urmare a apariției Codului Cooperației în 12 iulie 1928, cooperativele se organizează și lucrează mai eficient. În Curtea de Argeș se înființează pentru prima data pe baze reglementate și lucrative Cooperativa Forestieră “Munţii Argeşului”. Cooperația meșteșugăreasca de sine stătătoare în zonă a luat ființă în anul 1950 ca o “asociaţie” de meseriași cu ateliere individuale, constituirea acestora și forma  organizatorică având multe aspecte comune cu cooperativizarea forțată a agriculturii din anii `60.

Activitatea de ceramică la actuala ARGCOMS este asimilată în anul 1966, atrăgând meșterii olari din Curtea de Argeş  dar și din comunele limitrofe. Aceasta este diversificată de-a lungul anilor prin lărgirea gamei de produse, perfecționându-se în același timp și forța de muncă.

Fabrica de globuleţe a fost înfiinţată ca urmare solicitării acestui produs pe piață SUA

Fabrica de globuri din sticlă (ornamente pentru pomul de Crăciun) a luat ființă ca urmare a solicitării acestui produs pe piața SUA.

În anul 1988 s-au făcut studii de fezabilitate pentru o nouă activitate de mare serie, având în vedere solicitările de pe piață americană, dar și din Europa de vest. În anul 1989, în luna august, se face prima livrare de globuri în SUA. De atunci și până în prezent s-au expediat pe piață fie la export, fie pe piață internă peste 70 de milioane de unități de globuri din sticlă în SUA, Canada, Suedia, Germania, Italia, Franţa ori Australia.

 

Globurile din sticlă pentru pomul de Crăciun sunt realizate la ARGCOMS prin modelarea sticlei, suflare la cald, pictarea-decorarea acestora făcându-se manual, înnobilate cu materiale de un efect deosebit.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email