Aquatermul a pierdut iar Consiliul Local a câştigat staţia de tratare de la Cerbureni

Consiliul Judeţean (CJ) a decis revocarea „dreptului de administrare atribuit S.C. AQUATERM AG 98 S.A. Curtea de Argeș prin Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 126/30.08.2006 asupra bunurilor ce constituie Stația de tratare a apei Cerbureni”. De asemenea, CJ a aprobat „darea în administrare Consiliului Local Curtea de Argeș, pe o perioadă de 10 ani, a bunurilor ce constituie Stația de tratare a apei Cerbureni (…) Începând cu data încheierii noului contract de administrare, încetează Contractul de administrare nr. 128553/3042/26.10.2006 încheiat cu S.C. AQUATERM AG 98 S.A”.

Primăria Curtea de Argeş a solicitat darea în administrare a bunurilor ce constituie Staţia de Tratare a Apei Cerbureni către Consiliul Local Curtea de Argeş, pentru a putea demara procedura de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare. Solicitarea a fost făcută după controlul pe care Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) Agenţia Naţională Sud Muntenia l-a făcut la nivelul Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Curtea de Argeş şi respectiv la SC Aquaterm AG 98 SA. Ciudat este faptul că secretarul municipiului nu a ştiut de această solicitare.

Pas cu pas

Municipalitatea face paşi rapizi în sensul scoaterii la licitaţie a utilităţilor publice. Vă reamintim că în  luna septembrie, Consiliul Local a aprobat o hotărâre conform căreia „forma de gestiune a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare în municipiul Curtea de Argeş este gestiunea delegată”. Aleşii au mai stabilit că „până la finalizarea procedurii de delegare a gestiunii, serviciul de alimentare cu apă şi canalizare va fi prestat de SC Aquaterm”. 

„Consiliul Judeţean a aprobat în unanimitate darea în administrare Consiliului Local Curtea de Argeș a Stației de tratare a apei Cerbureni. Acum ne apucăm de achiziţie, facem caietul de sarcini şi tot ce trebuie, astfel încât să scoatem la licitaţie tot pachetul, de la captare, la transport şi distribuţie. Oricine poate participa, inclusiv Aquatermul. La prima licitaţie trebuie să fie trei oferte, iar dacă nu se prezintă nimeni putem ajunge la negociere directă, ne-a spus primarul Nicolae Diaconu.

Ce zice Aquatermul

 

Pe de altă parte, conducerea Aquaterm susţine că delegarea serviciului de apă şi canalizare către un alt operator încalcă legea. Într-un punct de vedere transmis presei la începutul discuţiilor legate de delegarea gestiunii serviciului de apă şi canal, Aquaterm spunea că „având în vedere prevederile Legii 51/2006, ale OUG 54/2006 şi HCL 53/2014, bunurile care fac obiectul serviciilor comunitare de alimentare cu apă, de canalizare şi epurare a apelor uzate din municipiul Curtea de Argeş au fost concesionate prin atribuire directă către SC Aquaterm AG 98 SA pe o perioadă până la finalizarea privatizării societăţii, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 54 din 2014”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email