Aquaterm vrea să afle dacă bazinele de apă mai pot fi folosite

Societatea a anunţat pe sistemul electronic de achiziţii publice consultarea pieţei în vederea achiziţiei de servicii „Documentaţie – Reabilitarea rezervoarelor pentru înmagazinarea apei potabile şi echipamentelor conexe situate pe raza Municipiului Curtea de Argeş”

În Curtea de Argeş sunt trei bazine de apă, pe străzile Măceşului şi Ghioceilor şi la cimitirul „Sf. Îngeri”. Bazinele au fost construite înainte de 1989 şi aveau rolul de a asigura apa potabilă pentru oraş în cazul apariţiei unor probleme la alimentare. Nu există însă la Aquaterm nicio documentaţie tehnică pentru ele şi nimeni nu ştie în ce stare sunt. Cel de pe Măceşului are o capacitate de 5000 de metri cubi de apă, cel de pe Ghioceilor 2500, iar cel de la Cimitir 1200 de metri cubi.

„Vrem să vedem ce costuri presupune reparaţia acestora şi să vedem în ce stare se află. Acum sunt nefuncţionale toate şi deteriorate. Trebuie racordate şi la reţeaua de apă, pentru că atunci când s-au făcut reţele noi acestea au ocolit bazinele de apă”, spune Claudia Mihăilescu, directorul Aquaterm. Mai mult decât atât, unul dintre bazine nu a funcţionat niciodată pentru că ar fi fost construit greşir.

Despre aceste bazine s-a tot vorbit în ultimii ani la curtea de Argeş, mai ales în contextul deselor avarii ale reţelei de apă. La un moment dat fostul  viceprimar Jubleanu a spus că unul dintre ele este funcţional, dar se vede că s-a înşelat. Teoretic, spun specialiştii, dacă bazinele ar fi pline, oraşul nu ar rămâne fără apă când apar avarii, dar Aquaterm vrea să afle ce investiţii presupune reabilitarea  lor şi a echipamentelor conexe şi mai ales dacă bazinele mai sunt potrivite pentru asta.

 

One thought on “Aquaterm vrea să afle dacă bazinele de apă mai pot fi folosite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email