Aquaterm reface reţeaua de pe strada Nordului

După ani de zile în care presa locală a scris, conducerile fabricilor au reclamat iar cetăţenii au făcut sesizări, se reface reţeaua de apă şi canalizare de pe strada Nordului. „Înlocuim circa 500 metri de conducte, pe tronsoane, să nu blocăm circulaţia. Punem conductă de cea mai buna calitate PN16 de 110 diametrul”, spune Claudia Mihăilescu, director general al Aquaterm, societatea care face lucrarea. Lucrările vor costa până în 100.000 de lei, precizează şeful Aquaterm. „Apreciem că ne va costa cam 80.000 lei fără TVA, iar lucrările vor dura cam trei săptămâni, dacă ne ajută vremea. Banii sunt din sursele proprii ale Aquaterm”, a mai spus Claudia Mihăilescu.

O lucrare făcută în urmă cu peste 10 ani, care s-a stricat imediat

Reţeaua de apă canal de pe strada Nordului a fost făcută de societatea NORDCO, aflată în faliment acum, în urmă cu aproape zece ani.

„Am fost în comisia de recepţie şi nu am semnat procesul verbal. Acolo nu s-a făcut nimic bine. Este o lucrare făcută foarte prost”, a spus consilierul local Ştefan Dumitrache. Conducta de apă a fost pusă direct pe pietre, nu a fost pus deloc nisip, nu s-a respectat nicio normă, din acest motiv avariile sunt aşa de dese”, a precizat acesta.

„Am reparat şi de două ori pe săptămâna” confirmă directorul Aquaterm.

Din cauza reparaţiilor dese carosabilul s-a stricat, în ciuda petecelor de asfalt puse peste săpăturile celor de la Aquaterm, iar societăţile care au sediile în zonă au început să reclame la Primărie faptul că pot intra în dificultate dacă nu se rezolvă problema. Una dintre ele, Fuchs Condimente, a trimis chiar o adresă oficială în acest sens. Şi directorul Karcher, Ion Bican, şi-a exprimat nemulţumirea de multe ori vizavi de halul în care arată strada.

„Pentru a putea intra în reabilitare şi cu strada Nordului, aşa cum am promis în urmă cu ceva timp, după ce o să terminăm strada Valea Iaşului şi sensul giratoriu de la Ivancea, trebuie să schimbăm alimentarea cu apă de pe această stradă unde avem avarii”, a spus primarul Panţurescu. După schimbarea reţelei, strada întreagă va fi reabilitată complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email