Aquaterm cumpără generator pentru staţia de la Oeşti

Multe dintre zilele în care la Curtea de Argeş nu a curs apă la robinete puteau să fie evitate dacă la staţia de captare de la Oeşti exista un generator. Ziarul nostru şi toată presa locală au scris despre această problemă şi au solicitat, în numele cetăţenilor, achiziţia unui astfel de aparat. Acum, noua conducere a societăţii şi-a făcut un plan de investiţii proprii iar pe acesta figurează şi cumpărarea unui generator diesel în valoare de 150.000 de lei.

Aquaterm vrea să mai investească 30.000 de lei într-un studiu de fezabilitate în vederea realizării unei captări suplimentare la Oeşti. Dacă soluţia unei noi captări este fezabilă, apa va fi mai bună, direct din baraj.

De asemenea, societatea şi-a propus să cumpere o vidanjă, cu 200.000 de lei, un sistem de automatizare pompe la staţia de tratare de la Cerbureni, o autoutilitară pentru transportul angajaţilor la lucrări şi avarii şi o pompă de desfundare- curăţare canale. Consiliul Local a alocat 370.000 de lei pentru schimbarea pompelor de la Cerbureni.

Directorul general al Aquaterm,Claudia Mihăilescu, spune că „investiţiile vor fi prioritizate de conducerea societăţii şi vor fi realizate în funcţie de disponibilităţile financiare ale companiei”.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Ionuţ Andrei, spune că acum societatea nu are bani. „Acum nu avem bani. Cheltuielile cu energia electrică sunt foarte mari şi trebuie să luăm măsuri, iar una dintre ele este realizarea unei alte captări pentru care e nevoie de studiu de fezabilitate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email