Aquaterm cumpără contoare cu citire la distanţă

Societatea care furnizează utilităţile la Curtea de Argeş, Aquaterm AG 98 SA, a lansat pe sistemul electronic de achiziţii publice o licitaţie pentru consultarea pieţei. „Consultare de piaţă în vederea stabilirii valorii estimate pentru “Contoare apa – citire la distanţă cu modul radio”, se numeşte achiziţia, termenul pentru depunerea ofertelor fiind săptămâna aceasta.

De altfel, Consiliul de Administraţie al societăţii a propus prin planul de adminsutrare aprobat de Adunarea Generală a Asociaţilor „montarea de apometre cu citire la distanţă (200 de bucăţi în 2019, 1000 de bucăţi în 2020, tot atâtea în 2021 şi 2000 de bucăţi în 2022), pentru contoarele de branşament la scara blocului, la case, unităţi economice şi instituţii”. Acest fapt va conduce la citirea rapidă a tuturor contoarelor fără să fie nevoie de acces la proprietate, la relocarea personalului care citeşte acum contoarele şi la posibilitatea citirii lunare a tuturor apometrelor de către maxim două persoane.

Ce alte măsuri se iau

Consiliul de Administraţie al Aquaterm mai vrea  să reducă personalul cu 20%, până cel mai târziu 31 decembrie 2019, prin pensionare, cu acordul părţilor, concediere individuală prin „aşezarea organigramei în funcţie de calificări, experienţă, necesar de personal specializat în domeniile de interes ale societăţii”. Această din urmă parte ar putea fi mai greu de pus în practică, având în vedere cum s-au făcut cele mai multe angajări la Aquaterm în ultimii mulţi ani.

De asemenea, se va înfiinţa un Birou de conformare legală care va avea printre atribuţii „consilierea conducerii pe probleme care ţin de îndeplinirea şi respectarea cerinţelor legale în domeniul de activitate, confirmarea legalităţii documentelor întocmite, urmărirea îndeplinirii cerinţelor legale din domeniul de activitate”. Alte schimbări vizează înfiinţarea unui post de inginer şef sau director tehnic, şi desfiinţarea posturilor de conducere acolo unde se dublează. În plus, se solicită comasarea Secţiei canal cu Secţia reţele apă, reducerea personalului pe baza unor criterii de performanţă individuală, şi asigurarea, de la 1 ianuarie 2020, a unui salariu net de 2000 de lei pe lună pentru cei rămaşi în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email