Şapte ruşi s-au rătăcit în munţi

Un grup de şapte turişti străini, care s-au rătăcit în munţi, au fost găsiţi duminică de salvamontiştii argeşeni. „Am fost informaţi că un grup de şapte persoane din Rusia s-a rătăcit în munţii. Salvamontiştii din cadrul Formaţiei Salvamont Argeş i-au găsit pe aceştia în zona Valea Modrogazu. O fată din grupul turiştilor era bolnavă, având o temperatură a corpului de 38,5 grade. Am luat toate măsurile necesare, iar pe turişti i-am cazat la refugiul nostru, aflat la Capra. După ce le-am acordat primul ajutor, turiştii au fost transportaţi cu microbuzul la Piteşti. Din câte ştiu, aceştia urmau să se deplaseze la Braşov, după aceea la Bucureşti, urmând ca de acolo să plece în Rusia”, ne-a informat Nicolae Pleşiţă, şef Salvamont Curtea de Argeş.
Şi anul acesta foarte mulţi turişti au preferat să petreacă sărbătorile de iarnă la munte. „Numărul turiştilor care au venit la munte în acest an a fost cam acelaşi ca şi anul trecut. În afara evenimentului despre care v-am informat nu am mai avut alte probleme deosebite”, a spus Nicolae Pleşiţă.

Risc de alvanşă la Bâlea Lac

În prezent, riscul de avalanşă în Munţii Fagăraş, la peste 1800 de metri altitudine, este de gradul 3, risc însemnat. În zona Bâlea Lac – Refugiul Cota 2000, stratul de zăpadă are 56 cm. „Din cauza vântului, în unele zone s-au creat depozite de acumulare, unde, punctual, riscul este mai mare decât cel general afişat. Sub altitudinea de 1800 de metri, riscul de avalanşă este de grad 2, risc moderat.”, explică Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Salvamont Argeş. De asemenea, traseul principal de creastă, precum şi toate traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş, indiferent de altitudine, sunt închise. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email