Aproape 900 de voluntari au curăţat oraşul şi împrejurimile

Sâmbătă, aproape 900 de voluntari de la şcolile şi liceele din Curtea de Argeş, din Primărie,angajaţi ai societăţilor din oraş şi consilieri locali au adunat gunoaiele din cartierele municipiului şi de la barajul Vidraru.  Spre exemplu, elevii Liceului Tehnologic Forestier au participat la acţiunea de ecologizare a Bulevardului  Basarabilor, fiind însoţiţi de cadre didactice şi de directoarea Maria Dicu, iar cei ai Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” , împreună cu profesorii  şi conducerea Colegiului, au strâns gunoaiele de pe dealul şcolii, de pe strada 1 Mai, şi din zona Mănăstirii.

Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului ‘Let’s Do It, Romania!”, cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În cele patru ediții organizate până în prezent, peste 1 200 000 de voluntari au participat la Ziua de Curățenie Națională, adunând peste 2.5 milioane de saci de deșeuri.

De pe Bulevard până la Electro, trecând prin cartierele Valea Iaşului şi Ivancea, voluntarii mari şi mici, înarmaţi cu mănuşi şi saci de plastic, au adunat gunoaiele iar societatea de Salubritate le-a cărat. „Am adunat cam 500 de saci şi i-am depozitat provizoriu urmând să fie duşi la groapa de gunoi de la Albota”, ne-a spus Gabriel Nastea, de la Salubritate Publică.

 

Foto Aluniţa Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email