Apometre la intrarea în comune

Comunele care primesc apă prin societatea Aquaterm ar putea să aibă parte de o surpriză neplăcută, mai ales pentru cetăţenii  care nu plătesc cât consumă. Conducerea societăţii ia în calcul montarea unor apometre la intrarea în localitate, astfel încât plata să fie făcută exact pentru ce se consumă. „La Valea Danului suntem în discuţii pentru asta”, a spus directorul Aquaterm, Gabriel Nastea. „Comunele cu care avem contract au fost notificate deja” a precizat juristul societăţii,Răzvan Bădescu.

Problemele sunt mari şi multe în relaţiile cu abonaţii Aquaterm din comune. Se consumă apă multă dar se plăteşte puţin, afirmă cei de la Aquaterm. Şi mentenanţa e scumpă pentru societate. „Dacă avem o avarie la Băiculeşti şi mergem cu buldoexcavatorul 16 kilometri, lucrăm câteva ore şi încasăm 60 de milioane de lei pe lună din apa consumată, vă daţi seama ce rentabil e…”, declară Răzvan Bădescu.

Teoretic, acolo unde reţelele de apă sunt noi nu ar trebui să existe pierderi prea mari, dar tocmai acolo încasările sunt mici, pentru că abonaţii nu plătesc apa consumată, mai spun cei de la Aquaterm. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email