Aplicația „Ghidul privind avizarea/autorizarea construcțiilor și amenajărilor” a fost actualizată

Află mai ușor dacă un obiectiv are sau nu are nevoie de aviz sau autorizație de securitate la incendiu și/sau protecție civilă.

De curând, a fost actualizată aplicația GHIDUL PRIVIND AVIZAREA/AUTORIZAREA CONSTRUCȚIILOR ȘI AMENAJĂRILOR, prin care se poate identifica necesitatea avizării/autorizării de securitate la incendiu, potrivit HGR 571/2016, pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu, precum și HGR 862/2016, pentru aprobarea categoriilor de construcții la care este obligatorie realizarea adăposturilor de protecție civilă, precum şi a celor la care se amenajează puncte de comandă de protecție civilă.

Tot în cadrul acestui ghid se pot regăsi și documentele solicitate pentru obținerea avizelor și autorizațiilor prevăzute în OMAI 180/2022, pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă.

Platforma poate fi accesată prin link-ul http://www.ijsunt.ro/ghid sau de pe pagina principală a site-ului http://www.isuargeș.ro, la GHID DE AVIZAREA AUTORIZAREA.

Scopul acestei platforme este de a eficientiza modul de derulare al investițiilor, prin identificarea mai ușoară a procedurii de urmat în obținerea documentelor necesare construirii și funcționării, precum și pentru a reduce numărul de solicitări ale punctelor de vedere.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE al ISU Argeș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email