Aplicaţia de 270 de milioane, făcută aproape gratis de tinerii argeşeni

Aplicaţia Curtea de Arges CityApp, care a costat 270 de milioane,  are între 50 şi 100 de utilizatori, vă informam în ultimul număr al ziarului. Cititorii noştri au reacţionat imediat, reclamând suma prea mare plătită de administraţia locală pentru nişte rezultate atât de mici. Mai mult, Iulia Georgescu, de la Asociaţia GHEPart, spune că aplicaţia ar fi putut să fie făcută altfel, la alte costuri şi cu alte beneficii pentru tineri. „Ce trist. Rădăuțiul civic a făcut ceva eficient cu costuri minime, stimulând tinerii să se întreacă în crearea unei astfel de aplicații care are și alerte civice pentru semnalarea problemelor locale. Deci, deschidere din partea autorităților pentru rezolvări. Mi-ar plăcea să învățăm”, a comentat Iulia articolul de pe site-ul ziarului.

Cum fac alţii

Într-adevăr, grupul de inițiativă „Rădăuțiul Civic” a organizat un concurs adresat elevilor de liceu intitulat „Hai să digitalizăm orașul”, care s-a desfășurat anul trecut în perioada 16 Octombrie – 16 Noiembrie 2017. La concurs au participat optsprezece elevi împărțiți în nouă echipe, iar cele mai bune trei aplicații trimise au fost premiate cu sprijinul echipei grupului civic și a unor parteneri locali. După concurs, cinci dintre elevii echipelor câștigătoare au continuat lucrul alături de un mentor din grupul „Rădăuțiul Civic”, care au format echipa „e-Rădăuți”, în care s-a alăturat ulterior și un alt elev voluntar pasionat de tehnologii și programare, potrivit radautiulcivic.ro.

La Curtea de Argeş astfel de iniţiative nu prind. Pentru aplicaţia CityApp a municipiului Curtea de Argeş autorităţile locale au plătit 27.000 de lei şi a fost instalată de cel mult 100 de persoane, probabil multe din Primărie, din Consiliul Local şi din cei care au testat aplicaţia după ce au vândut-o. Ce-i drept, nici informaţia oferită, neactualizată din august 2017, nu e cine ştie ce, şi nu îl motivează pe un posesor al unui smartphone să ocupe memoria telefonului cu ea. Banii puteau fi însă împărţiţi între tinerii talentaţi şi deştepţi din liceele municipiului care ar fi făcut o astfel de aplicaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email