Apartamentele ANL de pe strada Unirii încep să se dărâme


Locuinţele A.N.L. creează din nou probleme chiriaşilor. După ce în urmă cu câteva săptămâni a picat o bucată de tencuială, marţi seara a început să cadă şi faianţa. Ambele incidente s-au petrecut la unul din A.N.L.-urile de pe strada Unirii, în blocul T 3.

„Putea să îmi omoare copilul”

Gabriel P. locuieşte de patru ani într-un apartament A.N.L.. Marţi după-amiază s-a dus cu băieţelul de numai trei anişori la plimbare. La întoarcere, în momentul în care a ajuns la etajul trei a avut parte de o surpriză de proporţii. La numai câteva secunde în urma lui s-a auzit o bubuitură puternică. S-a întors şi a văzut cum mai multe bucăţi de faianţă, căzuseră pe scări, chiar în urma lui. „Dacă se întâmpla cu câteva fracţiuni de secundă înainte, lovea copilul direct în cap. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla. Una din bucăţile căzute putea să îmi omoare copilul. Nu reuşesc să îmi explic cum de e posibil să se ajungă la aşa ceva. Aş vrea să înţeleg în ce condiţii au fost construite A.N.L.-urile şi cine permis să se facă lucrări de mântuială”, spunea ieri bărbatul. La fel de speriaţi sunt şi restul chiriaşilor de pe această scară. „Să presupunem că atunci când a picat tencuiala a fost un nefericit incident. Dar la numai câteva zile a căzut şi faianţa. Şi acesta tot o întâmplare să fi fost? De pe pereţii din băi a început să cadă gletul. Îmi par mult prea multe coincidenţe. Cred că putem deja vorbi de o lucrare făcută de mântuială. Dacă pe cei care nu au supravegheat aşa cum trebuie lucrările nu îi interesează, nu înseamnă că nici pe noi nu ne interesează. Sunt inconştienţi şi nu realizează că aşa pun vieţile copiilor noştri în pericol”, spune ieri o mămică.

„O bombă cu ceas”

În momentul în care a căzut tencuiala, Cătălin V., un tânăr care locuieşte în acest A.N.L. a caracterizat blocul în care stă cu chirie de patru ani ca fiind o bombă cu ceas. “Probabil cei care m-au auzit atunci şi-au imaginat că exagerez. Ce s-a întâmplat săptămâna asta dovedeşte că afirmaţia mea e cât se poate de întemeiată. Lucrez în domeniul construcţiilor şi din momentul în care am văzut acea bucată de tencuiala căzută, am înţeles că vor apărea şi alte probleme. Mă bucur că nu a lovit pe nimeni, însă nu pot să nu mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi picat în capul unui copil. Rămân la aceeaşi părere, sunt bombe cu ceas”, a completat tânărul.
Ieri, reprezentanţii Biroului Fond Locativ din cadrul primăriei au făcut recepţia la lucrarea de refacere a tencuielii şi în zilele următoare vor începe să se ocupe şi de bucăţile de faianţă căzute. Chiar dacă situaţiile vor fi remediate, rămân însă mai multe semne de întrebare, referitor la modul în care au fost executate lucrările. Rămân şi temerile celor care locuiesc aici. „Ce va mai pica data viitoare? Dacă loveşte pe cineva, cine răspunde?”, spun speriaţi cei care stau acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email