Anul trecut, polițiștii argeșeni au intervenit la peste 3.400 de cazuri de violență domestică

Pe parcursul anului 2023, pentru efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, constatarea și/sau instrumentarea infracțiunilor de violență domestică a reprezentat o prioritate, se arată în bilanțul activității IPJ Argeș pe anul trecut.

„O parte importantă a acestui concept de acțiune a reprezentat-o intervenția rapidă la sesizările primite cu privire la comiterea unor fapte de violență domestică, precum și luarea unor măsuri legale ferme (emiterea ordinelor de protecție provizorie (…), constituirea de dosare penale – inclusiv prin sesizare din oficiu, dispunerea de măsuri preventive în cazul infracțiunilor mai grave ori în cazul încălcării ordinelor de protecție).

Polițiștii au intervenit la peste 3.400 de cazuri de violență domestică sesizate și au emis 290 de ordine de protecție provizorii, 241 dintre acestea fiind confirmate de către parchetele locale.

În perioada analizată, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, au acționat, zilnic, și au desfășurat 636 de  acțiuni de amploare și 1.676 de controale. În urma acestora, au fost constatate peste 1.500 de infracțiuni, iar aproximativ 57% dintre acestea au fost descoperite în flagrant delict.

De asemenea, efectivele de siguranţă publică şi patrulare au intervenit la peste 21.200 de apeluri primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgenta 112. Majoritatea apelurilor (59%) au provenit din mediul rural, iar restul din mediul urban”, se arată în documentul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email