Anul trecut, Mii de pensionari s-au împrumutat la CARP

Câteva mii de pensionari din zona municipiului Curtea de Argeş au împrumutat bani, în cursul anului trecut, de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP). Cei mai mulţi dintre ei au nevoie de bani pentru medicamente, pentru plata facturilor sau pentru a-şi ajuta copii şi nepoţii, care nu se pot descurca fără sprijinul financiar al bătrânilor. Pentru vârstnici, CARP reprezintă poate chiar ultima sursă de ajutor bănesc la care se încumetă să apeleze.
1.000 de împrumuturi în valoare de peste 4.000 de lei
Pensiile mici şi perioada grea, din punct de vedere economic, prin care trecem cu toţii, îi face bătrâni să apeleze la CARP pentru a împrumuta bani. Astfel, în fiecare lună instituţia este luată cu asalt de vârstnicii care, ajunşi la limita de jos a sărăciei, împrumută câteva sute de lei pentru nevoi urgente, uneori chiar disperate. Fie că împrumută bani pentru probleme de sănătate, pentru a-şi plăti datoriile, pentru a-şi achita facturile sau pentru a-şi cumpăra medicamentele necesare, pensionarii se luptă să supravieţuiască, iar cei care fac împrumuturi nu sunt deloc puţini. „Pe parcursul anului trecut am acordat numai puţin de 4.000 de împrumuturi. Dintre acestea, în jur de 1.000 au fost în valoare de peste 4.000 de lei. Majoritatea pensionarilor împrumută sume de 1.500 – 2.000 lei sau chiar mai mici, pentru a reuşi să le achite într-un an de zile”, a declarat Apostol Zamfira, preşedintele CARP Curtea de Argeş.
Pentru ce împrumută oamenii bani
Oamenii care solicită împrumuturi sunt mulţumiţi de condiţiile oferite de CARP. Aceştia pot primi banii chiar în ziua în care solicită împrumutul, iar dobânda pe care o plătesc este convenabilă, reuşind astfel să achite la timp ratele stabilite prin contract. „Oamenii vin la noi pentru că aici găsesc condiţii avantajoase. Spre exemplu, în caz de nevoie, întocmim imediat documentaţia necesară acordării împrumuturilor rambursabile, discutând în prealabil, în consiliul director, numărul de rate care se va stabili şi suma care se poate acorda, dar care să fie maxim 6.000 lei. De asemenea, ne dorim ca în perioada următoare să creştem suma care poate fi împrumutată”, a mai spus preşedintele CARP.
Motivele care îi determină pe pensionari să apeleze la un credit sunt dintre cele mai diverse. Aceştia împrumută bani pentru a-şi plăti facturile, pentru a cumpăra rechizite nepoţilor atunci când începe şcoala, pentru a avea ce pune pe masă de sărbători, pentru medicamente sau pentru începutul campaniei agricole.
De asemenea, trebuie menţionat faptul că pe lângă obţinerea împrumuturilor în condiţii avantajoase, membrii CARP mai beneficiază, la sediul instituţiei, de servicii medicale la preţuri reduse, de excursii la diferite obiective turistice din ţară, dar şi de o frizerie unde se pot tunde gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email