Anul trecut, bugetul local a încasat 800.000 de lei din amenzi

La Curtea de Argeş bugetul local este alimentat din plin de amenzile pe care cetăţenii le plătesc. „În 2015 am încasat din amenzi 728.642de lei, iar prevederile bugetare erau de aproximativ 600.000 de lei”, ne-a spus Gheorghe Dincă, şeful Biroului Taxe şi Impozite din Primărie. Suma încasată este enormă, şi este aproape dublă faţă de ce a încasat bugetul din impozitul pe clădiri de la persoanele fizice, a precizat Dincă.

Din acest an, banii care vor intra în buget din amenzile plătite de argeşeni vor fi şi mai mulţi, pentru că, potrivit noului Cod Fiscal, începând cu 1 ianuarie 2016 „se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligaţie fiscală”, se arată în articolul 165 din noul Cod de Procedură Fiscală. Guvernanţii au spus că măsura a fost luată pentru ca cetăţenii să îşi plătească amenzile mai vechi, indiferent de natura lor.

 

Plata impozitului este de acum condiţionată de achitarea amenzilor restante. Şi asta nu este tot. Nu aruncaţi chitanţa care face dovada plăţii respectivei amenzi. Când veţi merge să achitaţi impozitul pe casă sau pe maşină va trebui să o prezentaţi la ghişeu. Această regulă este necesară pentru a face dovada materială că amenda a fost achitată, pentru cazurile în care organul fiscal nu are cunoştinţă de faptul că cetăţeanul respectiv şi-a achitat contravenţia primită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email